„Robertsen ho zabije,“ prohlásil Karlos Vémola k dalšímu zápasu Václava Mikuláška

„Robertsen ho zabije,“ prohlásil Karlos Vémola k dalšímu zápasu Václava Mikuláška Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Karlos Vémola se opět přihlásil o slovo a okomentoval nadcházející zápasy v Oktagonu.

Karlos Vémola reagoval na zápasy, které byly oznámeny během sobotního turnaje Oktagon Underground. Jedním z nich je titulová bitva mezi Davidem Kozmou a Leandrem Silvou naplánovaná na 1. května. Karlos nevyloučil, že se v kleci jednoho dne potká s „Apollem“. „Zápas s ‚Apollem‘ je určitě ve hře, ale za mě je dost nereálný. ‚Apollo‘ by musel porazit Kozmu, ale já věřím tomu, že se domácí šampion porazit nenechá, že Kozma určitě vyhraje,“ zadoufal šampion střední váhy. Rovnou vyloučil, že by se někdy utkal s Kozmou, potkává se s ním totiž na trénincích v gymu Andrého Reinderse. Zápas se Silvou by ale přijal. „Pokud by vyhrál ‚Apollo‘, tak asi určitě. Musel by počkat, protože napřed chci zmlátit ‚Piráta‘,“ vysvětlil své plány.

Leandro Silva na „Terminátora“ velký dojem neudělal. „Jestli ‚Apollo‘ přijde v takové formě, v jaké přišel minule, tak vůbec nemá šanci. Ale tam muselo být něco špatně. V tom zápase mi přišel pomalý, zakyselený, ani neshodil,“ připomněl. Bude tedy záležet, v jaké formě se vrátí. Vémola uznal, že Kozmu čeká těžký zápas, už jen z toho důvodu, že Silvu ještě nikdo nedokázal ukončit před limitem. Je tedy pravděpodobné, že půjde o pětikolovou bitvu.

Vémola okomentoval také druhý zápas květnového turnaje, v němž figurují bojovníci, které zvládl koncem loňského roku porazit, tedy Thomas Robertsen a Václav Mikulášek. O vítězi má už nyní jasno. „Robertsen ho zabije, sežere ho. Zmlátí ho v postoji i na zemi. Já jsem vždy říkal, že Robertsen je opravdu kvalitní zápasník, dal mi hodně zabrat.“ Vémola se divil, proč Mikulášek nedostal hratelného soupeře, s Norem totiž podle něj nemá šanci. Vyjádřil dokonce obavu o budoucnost bohumínského bojovníka, který může kvůli těžkým soupeřům ztratit motivaci v tréninku i v dalších zápasech. „Možná se pletu, možná překvapí, ale hodně bych se divil, kdyby s Robertsenem přešel první kolo.“

Řeč přišla i na zápas Samuela Krištofiče. Alex Lohoré se přes něj bude chtít probít k první výhře v Oktagonu. „Lohoré je lepší zápasník, jak v postoji, tak na zemi, ale myslím si, že ten zápas možná nevyhraje, protože potom, co jsem s ním zápasil, a potom, co jsem ho viděl zápasit s ‚Apollem‘, jsem zaregistroval, že má velké řeči, ale nemá srdce.“ To podle Vémoly naštěstí neplatí pro „Piráta“, velké srdce předvedl v souboji s Davidem Kozmou. Pro „Terminátora“ je navíc důležité, aby Krištofič zvítězil, v opačném případě by totiž přestal dávat smysl jejich vzájemný zápas, což by ho mrzelo. I proto bude „Pirátovi“ fandit.

Jeden z dotazů mířil na zápas s Ďatelinkou. Dokázal by Karlos soupeře knockoutovat? „Spíš by to asi bylo TKO, protože předpokládám, že tu dominanci na zemi budu mít. Kdybych trefil zrovna Ďatelinku KOčkem, takže by „Terminátor“ ze svých 40 profesionálních zápasů udělal první KO, tak si myslím, že bych zboural oktagon. A ten bonus by tam určitě padnul. Myslím si, že zrovna proti Ďatelinkovi ode mě nikdo KO nečeká, já také ne,“ vysvětlil. Na soupeře připravuje trochu jinou taktiku.  „Má dlouhé ruce, kolena, to si budu muset pohlídat, ale že bych si věřil, že ho knockoutuji, to bych fanouškům nesliboval.“

Šampion prozradil, že se opět chystá na další výlet do polského Ankosu, kam zavítal i Ďatelinka. Zdejší trenéři tedy jeho soupeře dobře znají, čehož chce Karlos využít. Dostávají se k němu i pozvánky z dalších gymů. „Zavolal mi Ilja Škondrič, nabídnul mi nějaké sparingy v OFA gymu, tak přemýšlím, jestli proti Slovákovi na Slovensko, jestli bych si tam měl jet zatrénovat, jestli to bude nějak užitečné.“ Vémola zvažuje, že se u Škondriče zastaví cestou do Polska.

Karlos věří, že organizace nepřijde o výjimku potřebnou k pořádání dalších turnajů. Pokud se neobjeví žádné komplikace, uskuteční se galavečer 27. března.

Zdroje:  Karlos Vémola Instagram

Nejnovější články