Lucie Pudilová zariskovala a dva dny před turnajem vzala další zápas. Připíše si třetí výhru v řadě?

Lucie Pudilová zariskovala a dva dny před turnajem vzala další zápas. Připíše si třetí výhru v řadě? zdroj: Profimedia.cz

Po měsíci tvrdého tréninku v Octagon Fighting Academy přijala Lucie Pudilová další výzvu. V sobotu se postará o hlavní předzápas celého večera.

Marta Waliczek přijela koncem ledna vyzkoušet hvězdu českého MMA – Lucii Pudilovou. O výsledku vyrovnané bitvy se diskutuje dodnes, to ale samozřejmě nic nemění na tom, že jako vítězka odcházela právě Pudilová. Polka se na českou scénu chtěla vrátit, aby si spravila chuť s Finkou Maiju Suotama, plány jí ale překazil pozitivní test na COVID-19.

Na scénu se tedy vrací Pudilová, která na poslední chvíli za Waliczek zaskočí. Nabídku přijala pouhé dva dny před zápasem, mnozí tedy pochybovali o tom, zda je opravdu připravena. Ilja Škondrič nicméně fanoušky ujistil, že je Lucie ve výborné formě. Má za sebou náročný měsíční kemp v Octagon Fighting Academy, kde se jí zdejší bojovníci intenzivně věnovali. Škondrič se v podcastu MMA letem světem svěřil, že česká válečnice překypuje energií. „Stále mě nahání z tréninku na trénink, je smutná, když tam nejsem, normálně mě šikanuje, je to neuvěřitelné. Ale super, je to energie. Mám toho hodně, ale když vidím, že někdo chce, tak mě to pohání, pro takové lidi to dělám rád.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lucie Pudilova (@luciepudilovamma)

Lucie to ovšem nebude mít jednoduché. Maiju Suotama totiž v kleci potkávala rovněž ty nejlepší. Nejčastěji se zmiňuje souboj v organizaci Strikeforce s Mieshou Tate, která následně v roce 2016 porazila Holly Holm, čímž se stala se šampionkou UFC. Suotama se krom dalších štací objevila i v organizaci Invicta, na kontě má osm výher a pět porážek, přičemž poslední dva duely prohrála. Jde v první řadě o postojářku, základy má v thajském boxu, v repertoáru má ale i techniky z brazilského jiu-jitsu.

Finka by však Pudilové měla vyhovovat, alespoň podle Ondřeje Novotného. „Je to taková finská barbína, ale je to veteránka Invicty, veteránka Strikeforce. Je velmi tvrdá, ve své váze byla čtrnáctka na světě v žebříčku Fight Matrix... Je to postojářka, myslím si, že to Lucii teď bude vyhovovat. Po těch dvou zápasnicích, které byly takové komplexnější, a bylo to s nimi těžké, tak tady si myslím, že si Lucie bude moct pomoci i svým wrestlingem.“ Promotér dodal, že je Lucie do zápasu připravená, věří, že jí prospěla příprava v Octagon Fighting Academy, kde získala nový impulz. Zároveň vyhrála náročné zápasy s Cornelií Holm a Martou Waliczek, měla by si tedy poradit i s Finkou.

První důležitý krok Pudilová zvládla zcela bez problémů. Zápas je domluven ve váze do 64 kilogramů, což Lucie splnila. Následně se s velkým sebevědomím zadívala do očí soupeřky, jako kdyby se snažila najít její slabinu. Suotama se však nenechala vyvést z míry, úsměv z tváře jí Lucie smazat nedokázala.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lucie Pudilova (@luciepudilovamma)

V rozhovoru po vážení Lucie překypovala dobrou náladou, potvrdila, že se další příležitosti nemůže dočkat. „Cítím se být v top formě, moc se těším.“ Zmínila, že má za sebou těžký trénink, prošla si náročnou přípravou. Před zápasem si nestihla pořádně odpočinout, shazování šlo ale výborně. Sama nevnímá, že by nějak výrazně riskovala. „Není to risk kvůli tomu, že je to na poslední chvíli. Jsem profík, vím, co jsem musela podstoupit.“

Svou soupeřku pochválila, myslí si, že jde o velmi kvalitní bojovnici. „Mám ráda velkou výzvu, pak se na to namotivuji a podám lepší výkon.“ Zápas podle ní bude probíhat jinak, než duel s Waliczek, Suotama nebude chtít zůstávat v postoji. Očekává, že ji bude chtít hodit na zem, případně na pletivo, kde by mohla nasbírat body. Potvrdila také, že ji do zápasu doprovodí trenéři Ilja Škondrič i Ladislav Erdélyi.

Pokud se Lucii Pudilové zadaří, připíše si již třetí výhru v řadě. Atraktivní duel byl na kartě posunut a stal se z něj hlavní předzápas celého večera. Přímý přenos začíná v sobotu v 18:00 na stránkách Oktagon.tv. Show nicméně odstartuje už v 17:30 diskusním panelem, kde se dle slov Ondřeje Novotného objeví zajímavé osobnosti z Oktagonu.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , MMA letem světem

Nejnovější články