Mám nabídky z amerických organizací, řiká Lucie Pudilová

Mám nabídky z amerických organizací, řiká Lucie Pudilová zdroj: Profimedia

I přes další porážku je Lucie sebevědomá a o svou budoucí kariéru se nebojí. Plánuje však změny v tréninku.

Další smolná prohra nutně nemusí pro českou bojovnici znamenat konec v nejprestižnější MMA organizaci, ale její budoucnost je teď značně nejistá. Justine Kish celý zápas kontrolovala a vyhrála jednomyslně na body. Česká zástupkyně však s rozhodnutím nesouhlasí a je z verdiktu rozhodčích zklamaná. 

Stanici Nova Sport se podařilo získat její vyjádření pouhých pár dní po prohraném utkání. V rozhovoru se Lucie ohlédla zpátky a nabídla svůj pohled na to, proč nebojovala tak agresivně jako v předešlých zápasech.

„Bylo to hodně kontrolovaný, ale já už atraktivních bitev předvedla dost, za které jsem byla tvrdě potrestána a zasloužené vítězství nepřicházelo.“ Přiznala také, že ji při vstupu do oktagonu svazovala nervozita: „Byla jsem nervózní, jako prase. To jsem vždy, protože vlézt před kamery, lidi a soupeře není jednoduché.“

Zároveň ale prozradila, že se držela stanovené strategie. „Dělala jsem vše, co bych chtěla dělat a držela se plánu. Zasahovala jsem ji tvrdými přímkami, a to má být hodnoceno bodově nejvíc. Prohru jsem nejprve nepřijala. Potom jsem uvěřila, že jsem odcházela z haly zklamaná, smutná po obětovaném čase dietám a tréninku. Myslela jsem si, že už to ve mně není. Ale při odchodu jsem viděla její potrhaný obličej. To mě opravdu poprvé rozbrečelo. Byla na tom značně hůř. Potom se mě zastala Lina Lansberg, se kterou jsem měla premiéru v UFC.“

Porážka je to hořká o to víc, že může znamenat stopku v UFC. Mezi fanoušky se spekulovalo o tom, jestli by se v takovém případě neupsala třeba domácímu Oktagonu. Česká bojovnice však nejspíše zůstane za mořem, o nabídky totiž rozhodně nouzi mít nebude. "Neřešili jsme s UFC zatím nic, nemám žádné informace. Ale už jsem dostala nabídky z jiných amerických organizací,“ nastínila své možné budoucí směřování.

Než se rozhodne, co bude dál, užije si Pudilová po měsících nesmírně náročné přípravy zasloužené volno. My zatím budeme doufat, že UFC nezapomnělo na bonusy za skvělé výkony, které Lucka v minulosti předvedla, když doslova do krve rozbíjela favorizované soupeřky. 

Celý rozhovor najdete zde.

Zdroje:  Nova Sport

Nejnovější články