Pudilová v UFC skutečně končí, spolu s ní dalších 12 bojovníků

Pudilová v UFC skutečně končí, spolu s ní dalších 12 bojovníků Lucie Pudilová | zdroj: Profimedia

Kariéra české lvice Lucie Pudilové v UFC je u konce, pojďme si tedy připomenout její cestu skrz nejslavnější organizaci na světě.

Česká republika přijde v UFC o dalšího zástupce. Organizace se podle očekávání rozhodla neprodloužit smlouvu Lucii Pudilovéa spolu s ní také dalším dvanácti bojovníkům. S informací přišel reportér serveru Bloody Elbow Zane Simon, který celý seznam propuštěných zveřejnil na svém twitterovém účtu.

Počet zápasů Pudilové v UFC se tedy zastavil na čísle sedm. Do UFC nastoupila v březnu roku 2017 v bantamové váze proti Švédce Lině Länsberg jako náhradnice za Veronicu Macedo. V krvavé řeži prohrála až na body po kontroverzním hodnocení sudích. Její soupeřku odvezla z haly sanitka a i sama Länsberg později přiznala, že měla spíše prohrát.

O pár měsíců později na turnaji v Singapuru si už Lucka připsala první vítězství. V tříkolové bitvě proti Korejce Ji Yeon Kim naprosto dominovala, a stejně tak si poradila i v únoru 2018 s Kanaďankou Sarah Moras. Půl roku poté získala poprvé prestižní ocenění „Fight of the Night“ a to i přesto, že opět dost nešťastně těsně podlehla na body Mexičance Ireně Aldaně a o rozhodnutí sudích by se dalo velice polemizovat.

Lucie Pudilová zdroj: Profimedia

Po dalším nezdaru se Lucka přesunula do nižší muší váhy a hned první zápas v nové divizi byl doslova historický. Proti americké veteránce Liz Carmouche vstoupila do oktagonu na domácí půdě v pražské O2 Areně v rámci úplně prvního turnaje UFC na území České republiky. Pudilovou hnala vyprodaná hala neskutečným způsobem a ona byla rozhodně tou agresivnější z obou bojovnic, ale doplatila bohužel především na nepřesné kopy a opět na body prohrála.

Její kontrakt se začal krátit, zbývaly poslední dva zápasy a Pudilová věděla, že pokud bude chtít v nejslavnější organizaci na světě pokračovat, musí jeden z nich bezpodmínečně vyhrát. V srpnu 2019 nastoupila proti velice obtížné oponentce Antonině Shevchenko, starší sestře šampionky Valentiny. Lucie se rvala jako lvice, ve druhém kole ji však Kyrgyzka obmotala paži kolem krku a nasadila pevný rear naked choke. Naše bojovnice se držela do posledních chvil a odmítala odklepnout, ale bohužel ztratila vědomí a tím také celý duel.

Další ocenění za fight večera bylo v tu chvíli pro Lucku slabou náplasti, protože i ona cítila, že nad ní začíná hrozivě viset pověstný Damoklův meč. Okamžitě se začala poctivě připravovat, a ještě před tím, než znala jméno své soupeřky, odjela na kemp do Holandska, kde trénovala se slavnou kolegyní Germaine de Randamie. Postupně se začala uzavírat před médii a veškerými rušivými elementy a soustředila se pouze na to jediné.

Liz Carmouche Lucie Pudilová zdroj: Profimedia

Tím byl zápas proti Američance Justine Kish, který se uskutečnil na konci ledna letošního roku. Už od prvních soubojových minut bylo vidět, jak moc Lucce záleží na výhře a volila spíše vyčkávací styl, aby se vyvarovala jakékoliv chybě. To se jí ale bohužel stalo nakonec osudné. Její soupeřka totiž přišla s podobnou taktikou a přílišná pasivita a málo agrese nakonec Pudilové podřízly větev. Opět přišla prohra na body a s porážkou odplavaly poslední naděje na další kontrakt v UFC.

Společně s Lucií byl propuštěn například také americký veterán Ben Saunders (9-10), který pod hlavičkou UFC bojoval už od roku 2014, novozélandský bojovník Luke Jumeau (2-2), jenž doplatil na nevyvážený styl nebo Srb Darko Stosic (1-3), jeho jediná výhra byla nad Jeremy Kimballem (ten se ukázal před nedávném také v českém Oktagonu). V rámci UFC se jedná o jednu z největších čistek za delší dobu.

Ostatní propuštění bojovníci:

Polo Reyes (4-4 UFC)

Brad Katona (2-2 UFC)

Brandon Davis (2-5 UFC)

Martin Bravo (1-3 UFC)

Daniel Spitz (1-3 UFC)

Carlos Huachin (0-2 UFC)

Grigory Popov (0-2 UFC)

Hector Aldana (0-3 UFC)

Salim Touahri (0-3 UFC)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články