Lucie Pudilová, JDS vs. Blaydes a další zajímavé zápasy. UFC si na sobotu přichystalo nabitou kartu

Lucie Pudilová, JDS vs. Blaydes a další zajímavé zápasy. UFC si na sobotu přichystalo nabitou kartu zdroj: Profimedia

Češi mají želízko v ohni, do kterého se vrhne Lucie Pudilová. UFC Fight Night 166 ale přinese i další zajímavé zápasy.

Lucie Pudilová vs. Justine Kish

Česko bude fandit Lucie Pudilové. Ta v UFC předvádí skvělé zápasy, ale výhry se jí spíše vyhýbají a tentokrát bude potřebovat bezpodmínečně vyhrát. Justine Kish je tvrdou soupeřkou, která nebude chtít prohrát a nebojí se dostat ránu, aby jí Lucii vrátila. S Lucií mají dost podobný styl a můžeme se těšit na skvělý a nervy drásající zápas. Více se o zápasu dočtete v tomto článku.

Curtis Blaydes vs. Junior Dos Santos

Hlavní zápas večera v těžké váze, to se fanouškům musí líbit. Bývalý brazilský šampion proti mladému wrestlerovi a zároveň souboj trojky se čtyřkou nejtěžší divize. Dos Santos patří mezi nejpopulárnější zápasníky a fanoušci ho milují. Nejen že předvádí atraktivní zápasy, ale je i sympatický a vtipný člověk, který hrdě reprezentuje brazilskou komunitu žijící ve Spojených státech. Světovou hvězdou se stal v roce 2011, když na prvním turnaji vysílaném na stanici Fox, ukončil Caina Velasqueze a stal se šampiónem. O titul sice brzy přišel, ale celou kariéru patří mezi špičku divize a v oktagonu potkal to nejlepší, co světové MMA nabízí. Navíc musíme podotknout, že v těžké váze stačí dvě výhry v řadě a přijde titulová šance po které „Cigano“ stále velmi touží.

Curtis Blaydes je produktem americké wrestlerské školy, což dokazuje v MMA. V osmadvaceti letech má nejlepší roky před sebou a jako trojka divize také pokukuje po titulové šanci. Ze svých dvanácti vítězství 9 ukončil KO a prohrál pouze s Francisem Ngannou, postrachem těžké váhy. Nejcennější vítězství jsou určitě ukončení Alistaira Overeema a Alexey Oleynika. Pokud v sobotu Curtis zvítězí, je možné, že půjde příště o titul a vyzve buď Daniela Cormiera nebo Stipe Miočiče. Více se o zápasu dočtete v tomto článku.

Rafael dos Anjos vs. Michael Chiesa

V hlavním předzápase uvidíme souboj skvělých grapplerů, kteří dohromady utáhli jedenadvacet soupeřů. Bývalý šampion lehké váhy, který čelil nejlepším bojovníkům jak v lehké, tak ve welterové váze znovu nalezl potřebný oheň a v sedmasedmdesáti kilogramech prohrál pouze s Covingtonem, Usmanem a Leonem Edwardsem. Všechno bojovníci, kteří buď o titul bojovali, nebo patří mezi hlavní vyzývatele.  Dos Anjos patří k inventáři UFC, když v nejlepší světové organizaci zápasí již od roku 2008. Chiesa také dříve zápasil v lehké váze, ale drastické a životu nebezpečné shazování donutilo Michaela přejit o váhu výš. V premiéře ukončil Carlose Condita, který odklepal po skvěle provedené Kimuře (páka na loket). Chiesa provedl Kimuru jednou rukou, což je málo vídané a vysloužil si tím bonus za výkon večera. V červnu loňského roku zdemoloval Diega Sancheze ve třech kolech a v pozápasovém interviewu prohlásil, že se ve welteru cítí naprosto skvěle a půjde po titulu. Vítězství nad pětkou divize posune Chiesu výrazně nahoru a přinese i tolik potřebný zájem fanoušků a médií.

Kompletní preview k hlavnímu předzápasu naleznete v tomto článku.

Jordan Espinosa vs. Alex Perez

Jordan Espinosa je další úspěšný účastník Dana White Contender Series. V první sezoně ukončil Nicka Ursu, když soupeře nejprve trefil tvrdým kolenem a poté na zemi utáhl Anaconda Chokem. Danu White ale nepřesvědčil a smlouvu nezískal. To se mu povedlo až na druhý pokus a od roku 2018 je právoplatným členem UFC. Ze čtrnácti vítězství ukončil sedm před limitem a především pět soupeřů utáhl na zemi. Disponuje širokou škálou dovedností, což dokazuje ukončení na Rear Naked Choke, Anaconda Choke, Brabo Choke i Triangle Choke. Espinosa je jedenáctkou muší divize a vítězstvím se jistě posune mezi TOP 10.

I Alex Perez prošel Dana White Conteder Series v roce 2017 a smlouvu si vysloužil skvěle provedeným Anaconda Chokem, kterým ukončil Kevina Graye. V UFC vyhrál čtyři zápasy a prohrál pouze se skvělým Josephem Benavidezem. Perez je velmi aktivním zápasníkem, když zvládl již sedmadvacet zápasů s bilancí 22 – 5. V utkáních disponuje skvělým pohybem na nohou a na muší váhu i silnými údery. „Triple C“ Henry Cejudo zachránil muší váhu a je možné, že v příštích letech uvidíme v UFC i českou jedničku v nejlehčí divizi – Davida Dvořáka.

Hannah Cifers vs. Angela Hill

Jediný ženský duel na hlavní kartě, navíc v atraktivní slámové váze. Hannah Cifers je vycházející hvězdou slámové váhy. V pouhých sedmadvaceti letech vyhrála deset profesionálních duelů a polovinu končila na KO. V UFC dvakrát vyhrála bodovým rozhodnutím a prohrála s další nadějnou bojovnicí Maycee Barber. Slámová divize potřebuje nové atraktivní tváře a Cifers má potenciál stát se budoucí hvězdou.

Angela Hill patří mezi veteránky UFC, kde bojuje už od roku 2014, když se zúčastnila reality show Ultimate Fighter a ve finále porazila Emily Kagan. Mezi nejlepšími však dvakrát narazila, když prohrála s Teciou Torres a Rose Namajunas. Následoval přestup do organizace Invicta, kde čtyřikrát zvítězila a vrátila se zpět mezi nejlepší. V oktagonu UFC prohrála s Jessicou Andrade, Ninou Ansaroff či Cortney Casey, udolala třeba Ashley Yoder či Marynu Moroz. Nyní touží přidat jedenáctou výhru v profesionální kariéře a posunout se žebříčkem výrazně vzhůru.

Jamahal Hill vs. Darko Stošič

V úvodním zápase hlavní karty uvidíme dva nadějné borce v polotěžké váze. Darko Stošič je rodák z Bělehradu a ve svých sedmadvaceti letech odzápasil šestnáct profesionálních duelů s bilancí 13 – 3. Osm soupeřů ukončil KO a jednoho utáhl na submission. V roce 2014 se představil v české republice na turnaji GCF a schytal tvrdé KO od českého samuraje Jiřího Procházky. Do UFC vstoupil v roce 2018 a porazil, nám dobře známého, Jeremy Kimballa v prvním kole TKO. Předchozí dva zápasy prohrál na body a nyní musí bezpodmínečně zvítězit, aby nedostal padáka.

Jamahal Hill pochází z amerického Michiganu a profesionální kariéru začal v roce 2017 v menších amerických organizacích. Neporažený bombér s bilancí 6 – 0 ukončil tři soupeře KO a stejný počet přetlačil na body. Do UFC vstoupil v loňském roce, úspěšně prošel třetí sezonou Dana White Contender Series, když svého soupeře v druhém kole ubil tvrdými lokty. V osmadvaceti letech vstupuje do nejlepší fáze své kariéry a disponuje potenciálem zamíchat pořadím polotěžké divize.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články