Lucie Pudilová nastoupí v sobotu do další bitvy v UFC. A musí vyhrát

Lucie Pudilová nastoupí v sobotu do další bitvy v UFC. A musí vyhrát zdroj: Profimedia

První Češka v UFC, Lucie Pudilová, má před sebou zápas proti zarputilé Američance Justine Kish.

Již tento víkend na UFC Fight Night: Blaydes vs. dos Santos, nastoupí do boje Lucie Pudilová. Jediná česká zástupkyně něžného pohlaví v UFC si změří síly s Američankou Justine Kish. A půjde o hodně.

Lucie je známá pro svůj atraktivní bojovný styl, kdy nechodí pro ránu daleko. Chodí do přestřelek a snaží se svou soupeřku neustále tlačit a přebouchat v postoji. Svoje grapplingové schopnosti moc často nepoužívá, ale zejména proti Liz Carmouche ukázala, že její grappling vůbec není špatný. Její největší devíza je její vytrvalost – jak psychická, tak fyzická. Lucie má totiž buldočí povahu a pro výhru je schopna nechat v oktagonu i duši. Je jí jedno jestli dostane ránu, hlavně že soupeřce vrátí dvě. Tento přístup sice dělá skvělé zápasy, ale už se jí taky párkrát vymstil a z oktagonu odcházela pořádně potlučená.

Její soupeřka, Justine Kish, je kvalitní bojovnice, která má v MMA 6 vítězství a 2 prohry. Má ale také hodně zajímavou kickboxerskou minulost, kdy vyhrála 22 ze svých 24 zápasů. Poslední dva zápasy v UFC však prohrála a chtěla by se určitě vrátit na vítěznou vlnu. Kish je hodně podobného ražení jako Lucie. Taky upřednostňuje postoj a nevadí ji jít do přestřelky. Ráda své soupeřky tlačí a přidává jim na cestu pořádné rány. I v postoji má však své slabiny a často po útoku nevrací ruce k hlavě, čehož by Lucie mohla využít.

Lucčin poslední zápas proti Antonině Shevchenko potvrdil, že pokud si dá pozor na chyby, může se měřit s těmi nejlepšími. Antonina skoro celé první kolo držela Lucii v thajském klinči a rozdávala jí kolena, ale ke konci kola Lucie vytáhla dva neskutečně silné lokty, kterými Shevchenkovou otřásla a následně dostala na zem. Poté se jako hadí žena dokázala dostat z armbaru, který by kdokoliv jiný už dávno odplácal. Ve druhém kole se pokusila o takedown, ale bohužel při tom odhalila svůj krk. Shevchenko toho využila a poslala Lucii spát. Lucie se totiž prala do posledního okamžiku a škrcení neodplácala.  

Lucii Pudilové půjde o hodně. Ze šesti zápasů v UFC vyhrála pouze dva, přičemž prohrála poslední tři zápasy za sebou. Její zápasy jsou hodně atraktivní, dokonce získala dvakrát bonus za zápas večera a navíc prohrála většinou velice těsně a s kvalitními soupeřkami. Dá se však předpokládat, že pro další působení v UFC bude potřebovat bezpodmínečně vyhrát. Samozřejmě ji držíme pěsti a zápas budeme s napětím sledovat.

Na její highlights se koukněte tady:

Zdroje:  UFC

Nejnovější články