Na cestě za titulem se střetne Junior dos Santos s Curtisem Blaydesem

Na cestě za titulem se střetne Junior dos Santos s Curtisem Blaydesem zdroj: Profimedia

V těžké váze se už vlci sbíhají k boji o to, kdo vyzve Miocice o titul.

Poslední lednový týden kolotoč UFC zavítá do města Raleigh v Severní Karolíně. V hlavním zápase se představí dva těžkotonážní bojovníci Junior dos Santos a Curtis Blaydes. Dana White zatím informaci nepotvrdil, ale dle zákulisních debat je připravovaný souboj na spadnutí. Bývalý šampion a mladý wrestler, který míří na vrchol. Fanoušci se mají na co těšit. Dá se také očekávat, že vítěz bude o krůček blíž boji o titul. Společně s nimi se o to samé snaží Francis Ngannou, Alexander Volkov a samozřejmě by rád odvetu i DC Cormier.

Junior dos Santos (21-6) kdysi vládl nejtěžší váhové kategorii. Titul získal v roce 2011, kdy ukončil Caina Velasqueze v druhé minutě prvního kola. UFC on FOX 1 bylo tehdy nesledovanější turnaj historie a „Cigano“ se stal velkou hvězdou. Po ztrátě titulu porazil například Blagoye Ivanova, Taie Tuivasu či Derricka Lewise. Sérii tří vítězství v řadě ukončil až Francis Ngannou a vrátil Juniora zpátky na zem. Ve svých pětatřiceti letech stále neztratil potřebný oheň a hrdě prohlašuje, že stále myslí na titul. Těžká divize je nejvyrovnanější ze všech a případná výhra nad trojkou divize, může brazilského rodáka vrátit zpět do titulových diskuzí.

Curtis Blaydes zdroj: Profimedia

Curtis Blaydes je osmadvacetiletý rodák z Oklahomy. Na univerzitě se věnoval wrestlingu a sbíral jedno ocenění za druhým. Skvělý wrestling si přenesl do MMA, kde soupeře drtí neúprosnou silou v zápasnických výměnách. Působivý rekord 12-2 značí, že Curtis porazí téměř každého, kdo se mu postaví do cesty. Dvě porážky mu uštědřil kamerunský predátor Francis Ngannou. Stejně jako dos Santos schytal tvrdé KO v prvním kole. Porážka Blaydese nezastavila a po vítězství nad Justinem Willisem a Shamilem Abdurakhimovem je zpátky v boji o pás. Pokud porazí brazilskou legendu, v polovině příštího roku nastoupí k boji s držitelem pásu, ať jím bude Stipe Miocic nebo někdo jiný.

Nyní jen čekáme, až organizace zápas oficiálně potvrdí. Těžká váha je vždy velmi sledovaná a souboj TOP 10 zápasníků ozdobí jakýkoliv turnaj UFC.  

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články