JDS vs. Blaydes. Souboj těžkých vah slibuje napínavou bitvu

JDS vs. Blaydes. Souboj těžkých vah slibuje napínavou bitvu zdroj: Profimedia

Curtis Blaydes chce přidat Juniora dos Santose na svůj seznam poražených. Povede se mu to nebo si vzal příliš velké sousto?

Již tuto sobotu se na UFC Fight Night 166 v hlavním zápase večera představí dvě těžké váhy. Veterán a ostřílený bojovník Junior dos Santos se utká s mladým wrestlerem, Curtisem Blaydesem.

Junior dos Santos je současná čtyřka těžké váhy v UFC a již teď by mohl být spokojený se svoji kariérou. Celkem porazil 5 bývalých UFC šampionů a sám se jím také stal, když porazil Caina Velasqueze.

JDS je komplexní bojovník, ale v čem vyniká, je především jeho boxing. Má tvrdé a rychlé údery, dobrou footwork a jeho jediný úder může rozhodnout zápas. Své o tom ví Cain Velasquez, kterému vzal JDS titul v roce 2011 po 64 sekundách zápasu, když jej trefil svým pravým capákem přímo za ucho a poslal ho spát. A to i přesto, že do zápasu šel s natrženým meniskem.

Právě s Velasquezem měl JDS skvělou zápasovou trilogii, kdy sice první zápas vyhrál, ale zbylé dva prohrál docela přesvědčivě. I když JDS ukázal obrovské zápasnické srdce, „sea level“ Cain jej přejel jako srnku. V roce 2017 se JDS utkal se Stipem Miocicem o další titul UFC, ale Stipe jej dokázal v prvním kole porazit na TKO a svůj šampionský titul obhájil. Podívejte se na 5 nejlepších KO, které JDS předvedl v oktagonu:

Curtis Blaydes sice není tak ostřílený jako dos Santos, ale v UFC už má hezkých 10 zápasů a je v žebříčku o příčku výš nad dos Santosem. Blaydes má docela přesvědčivé resumé, kdy vyhrál 12 zápasů a pouze 2 prohrál.

Blaydesovy jediné dvě porážky v kariéře mu uštědřil kamerunský zabiják Francis Ngannou, kterého smolař Blaydes „chytil“ hned při svém debutu v UFC. Ngannou mu ve druhém kole svými údery doslova rozmlátil oko a zápas byl ukončen lékařem. O dva roky později se spolu utkali znovu a Ngannou opět vyhrál na TKO, i když je nutno říct, že rozhodčí zápas ukončil zbytečně moc brzy a Curtis Blaydes byl po právu naštvaný.

Blaydes je znamenitý wrestler, který na střední a vysoké škole dosáhl na šampionské tituly a na svůj wrestling spoléhá i v MMA zápasech. Pokud se dostane do klinče, nemají to jeho soupeři lehké a následně většinou skončí na zemi a pod palbou Curtisových úderů. Curtis je samozřejmě dobrý i v postoji, ale když vidí příležitost, jde se soupeřem na zem. V tomto ohledu je z hlediska moderního MMA trochu jednodimenziální a předvídatelný, ale zatím mu to vychází a ze 12 výher dokázal své soupeře devětkrát ukončit svými silnými údery. Na jeho brutální sílu se můžete podívat v tomto videu:

Junior dos Santos je ve světě MMA legendou, ale Curtis Blaydes se toho nebojí a plánuje si přidat jeho jméno na seznam poražených do svého resumé: „Už jsem šel proti několika legendám, jako třeba Mark Hunt, Alistair Overeem – takže porazit další legendu jako je on jenom potvrdí můj nárok na titulový zápas,“ řekl Blaydes pro server MMA Junkie.

Junior dos Santos má velkou motivaci zvítězit. Poté, co také prohrál s Francisem Ngannou, ještě navíc dostal infekci do nohy a málem o ni přišel. Věčně usměvavý sympaťák to ale bere pozitivně a věří, že se znovu dostatne do boje o titul: „Někdy to prostě není váš den – věci se stanou jinak než chcete. A co? Budete kvůli tomu brečet? Ale no tak, musíte jít dopředu – to je to, co teď dělám. Věřím si. Budete oslněni a to je to co se vám budu snažit ukázat. To je proč jsem tady. Opravdu věřím, že si zasloužím být na vrcholu divize a taky se tam dostanu. Dostal jsem se tam jednou a udělám to znova.“

JDS vs. Blaydes bude klasická bitva wrestlera a strikera a dá se předpokládat, že Blaydes se bude snažit dostat dos Santose na zem, zatímco dos Santos se bude snažit trefit Blaydsovu bradu jedním ze svých granátů. Kdo bude úspěšnější, se dozvíme již tuto sobotu.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články