Příprava vrcholí. Pirát s Kinclem přiblížili, jak se cítí krátce před bitvou o krále střední váhy

Příprava vrcholí. Pirát s Kinclem přiblížili, jak se cítí krátce před bitvou o krále střední váhy Samuel "Pirát" Krištofič a Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Do turnaje Oktagon 31 zbývá týden a kousek, bojovníci tedy pomalu finišují náročnou přípravu, což platí i pro Samuela Krištofiče a Patrika Kincla. Kdo se víc těší do O2 areny?

Organizace Oktagon MMA před nedávnem potvrdila, že se následující turnaj opravdu uskuteční koncem února v pražské O2 areně. Bylo tedy jen otázkou času, než odstartuje klasická série Na dohled, jež galavečery pravidelně doprovází. První epizoda byla samozřejmě věnována také hlavnímu zápasu celého večera, který obstarají Patrik Kincl a Samuel Krištofič.

“Pirát” se koncem ledna musel porvat s onemocněním COVID-19, které zbrzdilo rozběhnutou přípravu. Krištofič prohlásil, že už zákeřnou nemoc překonal, jisté následky nicméně stále pociťuje. “Po zdravotní stránce se už cítím dobře, po nemoci jsem hned naskočil do tréninku. Netvrdím, že to není trochu cítit, ale není to něco, kvůli čemu bych měl obavy jít do zápasu,” řekl přesně 17 dní před turnajem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Když s Kinclem za dohledu Ondřeje Novotného probíral možný průběh zápasu, dopracoval se k potvrzení, že od Hradečáka může očekávat i pokusy o takedown. Na postoj se Kincl zkrátka omezovat nechce, jak sám řekl, rád by držitele prozatímníhoho pásu provedl celou školou MMA. “Od Kincla čekám, že bude chtít jít po zemi, že mě bude chtít shazovat a kontrolovat mě tam,” řekl Krištofič a vyjádřil podezření, že ho Kincl bude chtít držet na zemi a sbírat tak důležité body.

A tomu se bude snažit za každou cenu vyhnout. “Budu chtít držet to v postoji a trefit ho. Jak jsem už říkal, chci ho knockoutovat. A teď ještě o to víc, za to, že má tu hubu tak nevymáchanou.” Zároveň očekává, že se bitva naplno rozhoří hned od samého začátku. “Nemyslím si, že první kolo bude nějaké oťukávací.”

Je naprosto evidentní, že si oba borci v posledních týdnech nemohou přijít na jméno, situace se vyhrotila skrze několik vzkazů, které si poslali přes sociální sítě. “Je to ještě větší motivace, abych mu rozbil hubu,” řekl Pirát a potvrdil, že ho Kincl nevybíravými výroky opravdu naštval. “Tím, že se do mně začal opírat a diktovat, co mám a nemám dělat, tak mě už úplně nas*al. Podle toho se k němu budu chovat.”

Je ale potřeba říct, že ani Krištofič nevynechal jedinou příležitost zaútočit, dokonce neváhal připomenout Kinclovu minulost, kdy se pohyboval za hranou zákona. Titulový vyzyvatel se však podobnými výpady nyní nehodlá zabývat. “Já to nechci vnímat. Spousta lidí mi psala, že tam na mě nějakým způsobem útočil, každopádně já se tím nechci nechat ovlivňovat. Pro mě jsou to osobní útoky, které spíš vypovídají o něm, jaký je člověk,” vysvětlil a dodal, že se k verbálním útokům případně vrátí, až bude po všem. “Já jsem se k těm věcem xkrát vyjadřoval, třeba se k tomu vyjádřím potom po zápase. Teď si to nepustím do hlavy. Pro mě to jsou nízké útoky od nízkého člověka.”

A jak probíhá příprava? Jelikož Kincl běžně nastupuje spíše v rámci welterové divize, musel nyní přizpůsobit trénink vyšší váhové kategorii. “Jdu o váhu výš, takže v tom spočívala moje příprava do posledního zápasu. To znamená začátek víc o silových cvicích, jít váhově o něco výš, teď už jsem v takové klasické závěrečné fázi.”

Novopečený otec také přiznal, že je pro něj těžké občas vypnout a na zápas nemyslet, což jen dokládá, jak je pro něj bitva o post československé jedničky střední váhy důležitá. “Ráno vstanu a jsem hned v přípravě, jsem profík. Začíná to snídaní, končí posledním tréninkem. Pak už se snažím vypnout. Kolikrát jsem ulehal a myslel jsem na to, představoval jsem si, co a jak, co jsem udělal, co budu trénovat zítra, na co se musím zaměřit. A to mě vždycky tak nakoplo, že jsem potom nemohl usnout. Takže po tréninku se snažím od toho úplně odstřihnout, dělat něco jiného a hodit ty myšlenky někam jinam.”

O výsledku je však přesvědčen už dávno, nic jiného než vítězství si nepřipouští. “Žádné ‘teoreticky’, já ten zápas vyhraji. A další, co mě zajímá, je ta odveta,” řekl s odkazem na Karlose Vémolu, na kterého má políčeno už od prosince roku 2018, kdy si v souboji s Petrem Ondrušem odvetu zasloužil. “Budu šampion Oktagonu, největší a nejlepší české a slovenské organizace. A doufám, že to pro mě znamená i odvetu s Vémolou.”

Oktagon 31 se odehraje už 26. února a lístky do O2 arény jsou stále k mání, sledovat ale bude možné také skrze placený PPV přenos na oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články