Megatalent Sivák potvrdil světovou třídu, Rusa na jeho půdě porazil a zůstává mezi profíky neporažen!

Megatalent Sivák potvrdil světovou třídu, Rusa na jeho půdě porazil a zůstává mezi profíky neporažen! Vašek Sivák v Rusku zvítězil | zdroj: FOTO: Se svolením Fair Fight

19 vítězství a žádná porážka, taková je po dnešku bilance kickboxera Václava Siváka. V Rusku se ale v odvetě proti domácímu Mikhailovi pořádně zapotil.

Takový talent se jen tak nevidí, shodnou se ti, co sledují českou kickboxerskou scénu. Vašek Sivák posbíral mezi amatéry snad všechny možné medaile a vydal se mezi profesionály, kde dnes ke svému 19. zápasu nastupoval bez jediné porážky.

Na akci Fair Fight v Jekatěrinburgu ho ale nečekalo nic jednoduchého. Viktor Michajlov ho koneckonců před lety v amatérském ringu porazil. A že svůj skalp nedá zadarmo ani tentokrát, bylo od začátku jasné. Zatímco většina soupeřů se po prvních úderech od Vaška zabalí a má až přílišný respekt, Rus ale oplácel stejnou mincí a bomby z obou stran rezonovaly arénou.

Rus často svazoval boj do klinče, tam měl ale Sivák jasně navrch a bodoval tvrdými koleny, několikrát soupeře i shodil na zem. Za to ho rozhodčí sice napomínal, ale důležitou energii to Rusovi nepochybně vzalo. Jinak ale oba borci dávali do všech úderů maximum síly a KO mohlo v mžiku přiletět z kterékoliv strany.

"Chce to víc úderů boxerskejch, pojď to trochu rozehrát," nabádal Vaška před posledním třetím kolem trenér Viktor Petrlík. Obdobné pokyny ale asi zazněly i v soupeřově rohu, protože Michajlov do závěrečného dějství vlétl opravdu zhurta. Vašek ale neměl problém srovnat krok a Rusovi v závěru začaly docházet síly, takže měl český bojovník viditelně navrch. V posledních vteřinách se dokonce pokusil o kop z přemetu, který ale skončil v krytu.

Jak ale víme, vyhrát na body v cizině nebývá někdy samozřejmostí ani po dominantním výkonu. Organizace Fair Fight ale naštěstí dostála svému jménu a vítězství 3:0 na body bral Sivák. On sám ale se svým výkonem očividně moc spokojený nebyl. "Dnes jsem nebyl dobrý," sdělil totiž anglicky trenérům soupeře.

Na sestřih Vaškova zápasu se můžete podívat v tomto videu:

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články