Praha hostila prestižní turnaj kickboxerů, Sivák se blýskl rychlým KO a Hron ubránil pás mistra světa

Praha hostila prestižní turnaj kickboxerů, Sivák se blýskl rychlým KO a Hron ubránil pás mistra světa zdroj: Profimedia

Praha hostila tradiční turnaj kickboxerské organizace WAKO, kde mohou startovat amatéři i profesionálové. Na kvalitě zápasů neubral nic ani fakt, že tentokrát se bojovníci museli obejít bez podpory fanoušků.

Turnaj nejprestižnější amatérské asociace kickboxu WAKO má v Praze bohatou tradici a vyvrcholením několikadenního zápasení je pak závěrečný galavečer, kde se utkají finalisté jednotlivých kategorií. Letos se začalo zápasit již ve čtvrtek a někteří z bojovníků tak na cestě za medailí museli projít několika těžkými zápasy. Semifinále dokonce probíhalo ve stejný den jako finále.

Závěrečný galavečer otevřely ve váze do 52 kg vice-mystryně světa Erika Staneová a mistryně ČR Klára Strnadová, která loni tento turnaj vyhrála. Ačkoliv je Staneové také úspěšná boxerka, proti znatelně vyšší soupeřce se jí nedařilo údery rukama uplatnit a sledovali jsme tak tedy spíše překopávanou, ve které si dámy nic nedarovaly, nakonec ale s přehledem i díky knockdownu v posledním kole zvítězila Strnadová.

V dalším zápase dam, tentokrát ve váze do 56 kg, jsme mohli sledovat souboj stylů. Ostřílená kickboxerka Michaela Kerlehová přivítala na svém hřišti úspěšnou thaiboxerku Viktorii Bulínovou a na body ji s přehledem porazila. Podobná situace se pak opakovala i v zápase Martiny Jindrové proti mistryni ČR v muaythai Anně Kotrčové. Ta nejenomže měla méně zkušeností, ale také vážila o několik kg méně. V zápase sice na body prohrála, ale ostudu rozhodně neudělala.

Mezi muži se ve váze do 63,5 kg blýskli Douglas Daňo a Pavel Zdeněk. Zápas probíhal ve velkém tempu a akce střídala akci. První jmenovaný nakonec ve třetím kole svého soka poslal třikrát k zemi a pár vteřin před koncem se tedy mohl radovat z vítězství TKO.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Douglas Dano (@dawgdano)

Ve váze do 71 kg jsme opět mohli vidět střet stylů. Zkušený thaiboxer Petr Haiser poměřil síly s vice-mistrem světa Shamaa Moshem, který své předešlé dva soupeře v turnaji knockoutoval. Izraelský reprezentant své kvality potvrdil i ve finále a zápas měl pevně pod kontrolou, nakonec vyhrál opět před limitem, tentokrát ale kvůli menší tržné ráně pod okem soupeře kvůli které rozhodčí zápas ukončil.

Mezinárodní složení měl také duel v kategorii do 75 kg. Po tříkolové válce se z vítězství nad Davidem Dvořáčkem radoval moldavský zástupce Mihail Pirgaru. Kategorii do 81 kg ovládl Adam Stráník. V -86 kg nakonec Jakub Bakeš přebodoval thaiboxera Bernarda Plavce. Až překvapivě bojovný a rychlý souboj pak obstarali také pánové v nejtěžší váhovce +91 kg, titul ale bohužel pro nás putoval do Moldávie.

Turnajové zápasy uzavřel krátkým představením loňský mistr světa Vašek Sivák. Do Litevce nastoupil absolutně bez respektu a po pár vteřinách ho posadil na zadek kopem z otočky. Počítání z toho sice nebylo, ale Kaminskij si nejspíš uvědomil, že tohle bude možná nejtěžší zápas jeho dosavadní kariéry. Další tvrdá kombinace úderů a ležel na zemi znovu, tentokrát už značně otřesený. Jakmile ho rozhodčí napočítal do 8 a pustil ho zpět do boje, Sivák ho tvrdým frontkickem definitivně poslal zpátky na podlahu ringu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Vašek Sivák (@badsivak)

Vrchol večera pak obstaraly 2 profesionální titulové zápasy. V tom prvním se o mezinárodní titul mistra ČR WAKO Pro ve váze do 61 kg utkali Matěj Nuska a Holanďan Robin Gillebaard. Vyrovnaný zápas skončil po 4 kolech nerozhodně, a tak se o vítězi rozhodovalo až v nastaveném kole. V něm více sil dokázal vyždímat Matěj a titul díky tomu putoval do Liberce.

V úplném závěru pak nastoupily dvě supertěžké váhy. Tomáš Hron byl sice jasným favoritem, ale při obhajobě titulu se s Polákem Michalem Turinskim pořádně zapotil. V náročném 5 kolovém zápase se zřejmě projevili ztížené podmínky pro trénink, český bojovník ale nakonec vydřel bodové vítězství. 

Na záznamy všech zápasů se můžete podívat v online archivu televize SPORT 5.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články