Nečekaný zvrat v kickboxerském ringu, Japonec byl dvakrát počítaný, pak převzal otěže a Angličana poslal k zemi!

Nečekaný zvrat v kickboxerském ringu, Japonec byl dvakrát počítaný, pak převzal otěže a Angličana poslal k zemi! Andy "Punisher" Howson po několika letech ve sportovním důchodu oprášil rukavice a upsal se organizace ONE | zdroj: Profimedia

Bojové sporty jsou krásné v tom, že můžete jednou chybou prohrát i vyhraný zápas, tvrdě se o tom přesvědčil Andy Howson v souboji s Teradou.

V současné době bohužel kvůli bezpečnostním opatřením neprobíhají prakticky žádné sportovní akce, proto tento mezičas využijeme k připomenutí památných zápasů z historie. Tentokrát se podíváme zpátky do roku 2012 na jeden z největších zvratů v historii kickboxu.

Angličan Andy "Punisher" Howson, tréninkový parťák Liama Harissona ze známého gymu Bad Company, si v prvním kole zápasu o prestižní titul ISKA údajně při jednom z kopů zlomil nohu, přesto boj nevzdal. Ve druhém kole však začal zvolna a Japonec Nobuchika Terado ucítil krev. V divoké přestřelce byl ale nakonec přesnější britský bojovník a svého soupeře doslova sestřelil na zem.

Terado se nevzdal, ale během pár vteřin ho rozhodčí počítal znovu. Ještě jednou a znamenalo by to konec zápasu, japonský bojovník se tak v duchu už možná loučil s šancemi na zisk světového titulu. Howson se však hnal za KO tak moc, až při tom úplně zapomněl na obranu. Za chyby se platí a Nobuchikovi se povedl „lucky punch“, který v podstatě rozhodl zápas.

Karta se rázem obrátila a najednou to byl japonský bojovník, kdo tahal za delší konec. Ani jeden nechtěl měnit „taktiku“ a opět do sebe vlétli, čtvrté počítání během několika sekund a bylo jasné, že zápas do konce kola nedojde. Jak zběsilých 90 vteřin dopadlo se můžete podívat v tomto videu:

 

Howson sice na chvíli pověsil rukavice na hřebík, ale letos se vrátil a rozšířil řady Muaythai bojovníků největší asijské MMA organizace ONE Championship. Nobuchika ukončil vítězně kariéru v roce 2017.

Nejnovější články