Video: Sivák neochvějně míří mezi hvězdy světového kickboxu, Rumuna zdemoloval během pár vteřin

Video: Sivák neochvějně míří mezi hvězdy světového kickboxu, Rumuna zdemoloval během pár vteřin Vašek Sivák patří mezi největší naděje českého kickboxu. | zdroj: Profimedia

Ostravský "Bad boy" znovu ukázal, proč je považován za největší naději českého kickboxu. 

Pokud by je někomu z českých kickboxerů předvídána velká budoucnost, tak je to především Václav Sivák. Ten už od útlého věku sbíral úspěchy mezi amatéry, podařilo se mu dokonce vyhrát prestižní mistrovství světa organizace WAKO. Neztratí se však ani mezi profesionály a v jednadvaceti letech už si stihl vybudovat úctyhodnou bilanci 16 výher bez jediné porážky.

Naposledy jsme Siváka mohli v akci vidět na turnaji Oktagon Underground, kde v prvním kole svedl parádní bitvu s ostříleným Angličanem, který jinak běžně zápasí v kickboxerské lize mistrů GLORY. Ostravský "Bad boy" sice předvedl parádní show a zvítězil, avšak kvůli zranění už v turnaji nemohl dál pokračovat.

Tentokrát Siváka v Praze na akci Road to ONE čekal Rumun Marian-Florin Soare (19-4), šampion Itálie i Rumunska v K-1. Těžko říct, zda si domácího borce vůbec nakoukal, protože se až do poslední chvíle před zápasem usmíval, zatímco Vašek připomínal spíš hladového tygra, který jen čeká, až ho rozhodčí nechá na soupeře skočit.

Rumun hned od prvních vteřin schytával ty nejlepší Sivákovy údery. Snažil se sice sám útočit, ale prakticky nic netrefil. Bylo vidět, že se mu z krytu vůbec nechce, a tak mu Vašek údery ničil střed těla. Po minutě a pěti vteřinách přidal koleno na žebra a Soare šel do kolen. Ukázal ale bojového ducha a po povinném počítání do 8 pokračoval v boji. Během pár vteřin ho ale další koleno poslalo zpět na podlahu, tentokrát definitivně.

Talentovaný Sivák se netají tím, že by jednou rád nastupoval právě v organizaci ONE Championship, pod jejíž záštitou se celá akce konala. Doufejme tedy, že se asijští promotéři dívali a v budoucnu u nich Vaška uvidíme měřit síly s opravdovou světovou elitou. Zatím to ale vypadá na misi v ruské organizaci RCC, kde bude rovněž silná konkurence, což ukázalo několik bojovníků, kteří se na Road to ONE proti českým bojovníkům představili.

 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články