Video: Čeští kickboxeři válčili se světem, podívejte se na ty nejlepší zápasy z akce Road to ONE

Video: Čeští kickboxeři válčili se světem, podívejte se na ty nejlepší zápasy z akce Road to ONE Matěj Kozubovský versus Olivier Langlois-Ross na akci Road to ONE v Praze. | zdroj: Profimedia

Praha o víkendu hostila kickboxerský turnaj pod hlavičkou prestižní ONE Championship. Podívejte se na ty nejlepší zápasy.

Celou akci odstartovali dva mladíci ve váze do 71 kg. Erik Micka má v pouhých 19 letech na kontě už přes 100 zápasů, 17letý Jan Sklenář z Rednecks gymu v Holešově se ho však nezalekl. Oba borci předvedli parádní podívanou a skvěle nažhavili diváky na semifinálové zápasy pyramidy, která následovala. Na body se nakonec z vítězství radoval Micka.

V pyramidě se střetli 4 těžkotonážnící z různých zemí. Česko reprezentoval veterán Tomáš Hron, který nejprve zničil Turka a ve finále na body udolal i houževnatého Marokánce. V mezičase mezi semifinále a finálovým duelem byly k vidění 3 vložené souboje. Liberecký Dominik Sívek narazil na vysokého Kozlova z Jekatěrinburgu a ačkoliv do souboje vlétl s obrovskou vervou, Rus využíval své výškové převahy a bodoval zejména koleny. V hodně krvavém souboji šlo tedy nakonec vítězství do zahraničí.

Skóre domácí versus hosté následně srovnal Melvin Mané. Holanďana poslal hned čtyřikrát do počítání a jasně ukázal, že v pražském Lanna gymu roste další obrovský talent.

Blýskl se také Antonín Nygrín z BFC Liberec. Ten ve 20 letech ukázal velký přehled a skvělý divácky atraktivní styl plný neokoukaných technik. Rumun se po většinu času držel v krytu. Ve druhém kole sice párkrát nebezpečně trefil, ale jinak měl jasně navrch domácí bojovník, který tak vylepšil svou profesionální bilanci na 9-0.

Pořádnou porci smůly si vybral David Vinš, který se do boje vrátil po dlouhé pauze způsobené zraněním kolene. Promotéři ho však vůbec nešetřili, protože mu na přivítanou dovezli holandského tvrďáka Briana Douwese. Na konci prvního kola šel David tvrdě k zemi, ale nakonec jej zachránil konec kola. Na začátku druhého kola ale Douwes dokončil rozdělanou práci a český bojovník odmítl pokračovat dál, protože si zranil koleno. David po zápase naznačil, že to pro něj možná znamená konec kariéry, pevně však věříme, že bude pokračovat, protože v pětadvaceti letech to mohl ještě daleko dotáhnout.

Technicky precizní výkon opět předvedl Michael Krčmář, který tureckého soupeře rozebral na součástky a bral vítězství na body. Velice těžká zkouška pak čekala na tvrďáka Matěje Nusku, na skvělý pohyb Semenova ale bohužel recept nenašel. 

Předposlední duel večera nabídl souboj stylů. Zatímco Matěj Kozubovský sází především na skvělý box, jeho kanadský soupeř představoval ortodoxní thaiboxerskou školu, která je založena na tvrdých kopech. Zápas byl hodně vyrovnaný, ale na konci kola trefil Matěj v přestřelce hák přesně na bradu a Kanaďan šel k zemi. Nebýt konce kola, měl by nejspíš velký problém dobojovat do konce. I díky tomu bral nakonec domácí bojovník vítězství na body.

Třešničkou na dortu byla pak už jen one-man-show Vaška Siváka. Tenhle supertalent většinu soupeřů absolutně přejede a je vidět, že potřebuje skutečně TOP soupeře, díky nimž bude moct růst. Doufejme, že jeho totálně dominantní výkon viděli zástupci ONE Championship a brzy jej uvidíme nastupovat v této prestižní asijské organizaci.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články