Bitvu hromotluků ovládl podceňovaný Tuivasa, KO loktem oslavil tradičním přípitkem z boty

Bitvu hromotluků ovládl podceňovaný Tuivasa, KO loktem oslavil tradičním přípitkem z boty Tai Tuivasa | zdroj: Profimedia

Tai Tuivasa přežil šílený tlak ze strany Derricka Lewise a z klece si odnáší páté vítězství v řadě.

Psal se říjen 2019 a Tai Tuivasa byl téměř na odpis. Tři porážky ho vysunuly mimo nejlepší patnáctku těžké divize UFC a málokdo by si v tu dobu dovolil tipnout, že se někdy podívá mezi absolutní elitu. Opak je ale pravdou. Zavalitý Australan dnes v noci dokázal překvapivě zpacifikovat třetího Derricka Lewise a zařadil se mezi potencionální kandidáty na titulový zápas.

Samotný střet začal velice opatrně a téměř polovinu úvodního kola jsme sledovali zápolení v klinči. Ten následně musel kvůli pasivitě Lewise roztrhnout rozhodčí. Rozdělení v americkém bojovníkovi s přezdívkou „Black Beast“ zapálilo doutnák a po znovuzahájení šel okamžitě po takedownu, který se mu po krátkém zápolení vydařil.

Na zemi okamžitě spustil frenetickou kombinaci úderů mířenou na Tuivasovu hlavu a v jednu chvíli to vypadalo, že se Lewisovi povede získat další rekordní knockout. Australan však ukázal tuhý kořínek. Dokázal se vrátit zpátky na nohy a s vypětím všech sil vydržel až do zazvonění oznamující konec prvního kola.

Ve druhé rundě jako první znovu zahrozil Lewis, který už se vrhl do naprostého útočení a pokusil se dokonce o naskočené koleno, ale chyběla mu dostatečná razance. Po tomto okamžiku se do ofenzivy pustil i Tuivasa, jenž tvrdou pravou zadní zatlačil Lewise až k pletivu, kde ho přesným loktem mířeným přímo na bradu poslal nekompromisně k zemi. Parádní a velice tvrdé KO a páté výhra pro Tuivasu.

"K Derrickovi cítím veliký respekt, ale jak jsem řekl před zápasem - jsem mladší a jdu nahoru," prohlásil šťastný Tuivasa v pozápasovém rozhovoru. "Bam Bam ještě rozhodně nekončí a do příštího zápasu beru kohokoliv." Při odchodu z klece nezapomněl tichomořský bojovník na tradiční oslavu. Plechovku piva opět nalil do své boty a posléze celý obsah na jeden zátah vypil.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články