Australan Tuivasa plánuje v případě výhry nechutnou oslavu, soupeř jen nechápavě kroutí hlavou

Australan Tuivasa plánuje v případě výhry nechutnou oslavu, soupeř jen nechápavě kroutí hlavou Tai Tuivasa rád výhru oslaví pivem z boty některého z fanoušků | zdroj: Profimedia

Tai Tuivasa se do povědomí fanoušků zapsal kromě výkonů v oktagonu také pozápasovým rituálem, kdy slaví pivem na ex z boty některého fanoušků. Nyní ho napadlo, že by posunul hranice a udělal ještě něco nechutnějšího.

Těžko byste mezi bojovníky v UFC hledali někoho, kdo miluje alkohol a párty tak moc jako těžkotonážník Tai Tuivasa. Když slaví vítězství, za večer prý vypije i 20 piv. Není tedy divu, že si ani nepamatoval, když si v prosinci domluvil na únor souboj s Derrickem Lewisem, který drží v nejtěžší váhové divizi rekord v počtu rozdaných KO. 

Ani Tai samozřejmě není žádné ořezávátko a poslední 4 vítěztví rovněž získal před limitem způsobem T/KO. Očekává se tedy, že jeho střet s Lewisem na body rozhodně neskončí. Podobně to vidí i australský bojovník: "Buďto mu urazím hlavu já, nebo mi ji urazí on. Pro tohle bojuju a těším se, že udělám pořádnou show."

K show v jeho podání už neodmyslitelně patří také tzv. "shoey", tedy pivo na ex z boty, kterou mu k tomu ochotně zapůjčují fanoušci přímo v hale. Jeden z novinářů mu ale na tiskové konferenci připomněl, že Lewis totiž po poslední výhře do hlediště hodil suspenzor, který si šťastný fanoušek odnesl domů jako suvenýr. A šílený nápad byl rázem na světě:

"Může ho hodit mě, až vyhraju, a dám si z jeho suspenzoru 'cupey'. Těším se," reagoval Tuivasa s úsměvem. Zda by toho byl schopný se možná dozvíme v neděli ráno našeho času.

Ačkoliv je ale Lewis známý vtipálek, pro tenhle druh "humoru" moc pochopení nemá: "Ten chlap je nechutný, člověče, já bych to udělat nemohl," kroutil nechápavě hlavou, když ho s nápadem novináři konfrontovali. "USADA (pozn. anti-dopingová kontrola) by měla pořád klepat na jeho dveře, musí brát něco na podporu imunitního systému."

A jaký průběh zápasu "Black beast" očekává? Vypadá to, že KO se mu ještě nepřejedla, byť by prý klidně zkusil nějakou submisi, pokud by se naskytla příležitost. "Ale cítím mnohem větší spokojenost pokaždé, když někoho knockoutuju. Je to jeden z nejlepších pocitů na světě. Jakože submise jsou dobré, ale nepřináší takové uspokojení."

Vypadá to tedy, že se máme na co těšit. Hlavní karta turnaje UFC 271 začíná v sobotu ve 4:00, zápasový maraton ale odstartuje už o půlnoci našeho času a okolo půl sedmé by jej měla uzavřít očekávaná odveta mezi Adesanyou a Whittakerem.


Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články