Rekord v počtu KO a prořízlá ústa. Přesně takový je těžkotonážník Derrick „Černá bestie“ Lewis

Rekord v počtu KO a prořízlá ústa. Přesně takový je těžkotonážník Derrick „Černá bestie“ Lewis Derrick Lewis vs. Chris Daukaus | zdroj: Getty Images

Lewis po parádním KO prozradil, komu bude fandit v blížícím se titulovém zápase těžké váhy a posteskl si, že jsou zápasy o šampionský pás vypsány na pět kol.

Americký bojovník Derrick Lewis sice v srpnu prohrál s Cirylem Ganem zápas o prozatímní titul v těžké váze, ale tento víkend si na turnaji UFC Vegas 45 pořádně spravil chuť. Žebříčkové sedmičce, kterou je Chris Daukaus totiž nedal téměř žádnou šanci a po frenetické kombinaci ho tvrdou pravačkou poslal k zemi už minutu a půl před koncem prvního kola.

Tímto ukončením Lewis navíc vytvořil nový absolutní rekord UFC. Jednalo se totiž už o jeho třináctý knockout, což ještě nikdo před ním v této organizaci nedokázal. Ani to však nebyl pro bojovníka přezdívaného „Černá bestie“ ten největší důvod k radosti. Tím je podle něj to, že se konečně pomstil policii (kde Daukaus pracuje) za to, že v roce 1991 brutálně zmlátila v Los Angeles Afroameričana Rodneyho Kinga, což tehdy vyvolalo veliké protesty.

„Toto vítězství bylo pro něj,“ řekl Lewis na pozápasové tiskové konferenci. „Konečně jsem mohl porazit policistu. Tohle je jediný případ, kdy máte šanci praštit policistu pěstí rovnou do úst a on pak navíc ještě vstane a potřese vám za to rukou. Sakra, věřte mi, že to byl opravdu skvělý pocit.“

Lewise se novináři samozřejmě zeptali také na blížící se titulový zápas mezi Cirylem Ganem a šampionem Francisem Ngannouem, který se uskuteční už 22. ledna v rámci UFC 270. Zde Derrick prozradil, že největší sympatie chová ke svému poslednímu přemožiteli, kterému bude také zákonitě fandit. Ke kamerunskému držiteli titulu naopak vyjádřil určitý odpor.

„Myslím, že je Ciryl dobrý chlap,“ prozradil Lewis. „Nenašel jsem na něm vůbec nic špatného. Co se týká jeho osobnosti, mimo bojování, tak je to docela fajn chlápek. Ngannou mi na druhou stranu může políbit můj zadek. Chová se jako blbec 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Takže s*át na něj.“

V tuto chvíli se samozřejmě nabízí situace, že by mohl Lewis tomuto duelu posloužit jako náhradník nebo soupeř případného vítěze. On sám se však trochu děsí toho, že jsou všechny titulové zápasy vypsány na pět kol a byl by raději, kdyby byly na běžné tři části. V závěru ale přiznal, že by ho atraktivní finanční nabídka možná donutila změnit názor.

„Řeknu vám k tomu jen to, že uvidíme,“ prohlásil zamyšlený Lewis. „Sakra. Vždyť jsem vám před chvíli řekl, že už znovu nechci zažít pět kol. Ale dobře uvidíme. Chtěl bych za to ty peníze, co organizace nabízí. Takže myslím, že na to budu alespoň částečně připravený.“

Že by Lewis nakonec přijal pozici náhradníka pro lednový titulák je vzhledem k jeho horší fyzičce poměrně nereálná varianta. Na post dalšího vyzyvatele je však Derrick rozhodně jedním z kandidátů, ale musíme brát v potaz, že se divizi nachází také ex-šampion Stipe Miocic a příchod plánuje bývalý držitel titulu polotěžké váhy Jon Jones. Kdo se nakonec budoucímu králi postaví se tak nejspíše dozvíme až v průběhu příštího roku. Jisté je teď tak pouze to, že Lewisovi jeho rekord v počtu KO jen tak někdo nesebere a to se také počítá.

Zdroje:  Tisková zpráva – UFC

Nejnovější články