Australský obr Tuivasa se s nenáviděným Američanem Hardym nepáral, na KO mu stačilo pouhých 67 vteřin

Australský obr Tuivasa se s nenáviděným Američanem Hardym nepáral, na KO mu stačilo pouhých 67 vteřin Tai Tuivasa - Greg Hardy | zdroj: Getty Images

Těžkotonážník Tai Tuivasa si za rychlý knockout proti Gregu Hardymu odnesl bonus za výkon večera.

S bojovníkem těžké váhy Taiem Tuivasou to v roce 2019 vypadalo všelijak. Nejprve totiž schytal od Juniora dos Santose první porážku kariéry, na kterou navíc navázal dalšími dvěma prohrami a chvíli to vypadalo, že s ním UFC neprodlouží kontrakt. Australan však ukázal že má nervy ze železa. Další dva soupeře nepustil téměř k ničemu a oba dokázal po dominantním výkonu ukončit už v prvním kole.

Na tuto pěknou sérii chtěl Tuivasa navázat také na dnešním turnaji UFC 264 proti kontroverznímu Gregu Hardymu. Tento bývalý americký fotbalista patří v UFC k nejméně oblíbeným fighterům. To je způsobené především jeho neustálými excesy jako bylo napadení manželky nebo zatčení za držení kokainu, za což si získal mezi svými kolegy v nejslavnější organizaci na světě hodně nepřátel.

Tuivasa začal tento duel aktivně. Svému protivníkovi útočil na nohu velice tvrdými calf-kicky a Hardy měl veliké problémy tyto kopy ubránit. Bylo evidentní, že ho každý zásah hodně bolí a že mu tento styl boje vůbec nevyhovuje.

I proto se Hardy po necelé minutě rozhodl také zavelet do útoku. Do svého oponenta vlétl s nepříjemnou kombinací úderů a po jednom ze zásahů to vypadalo, že by ho mohl poslat k zemi. Opak byl však pravdou. Tuivasa se během několika vteřin oklepal a probral, svojí levačkou vypálil neskutečnou bombu, která letěla Hardymu přímo na bradu a ten se okamžitě složil na zem.

Tuivasa se ještě snažil Hardyho na zemi zalehnout a stihl mu rozdat pár dalších velice tvrdých úderů, ale to už ho od něj odděloval rozhodčí. Parádní knockout na který Tuivasa potřeboval pouhých šedesát sedm sekund a za nějž si odnesl bonus padesát tisíc dolarů za výkon večera.

Vítěz: Tai Tuivasa - KO - 1. kolo (1:07)

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články