Tak šílený konec nikdo nečekal! McGregora z oktagonu odnesli na nosítkách

Tak šílený konec nikdo nečekal! McGregora z oktagonu odnesli na nosítkách Poirier dobíjí McGregora | zdroj: Getty Images

McGregor sliboval Poirierovi, že bude z oktagonu vynesen na nosítkách, ale byl to právě Ir, kterému se to stalo osudným.

V ostře sledovaném zápasem mezi Dustinem Poirierem a Conorem McGregorem se čekalo cokoliv, ale určitě ne tohle. Conor McGregor musel být totiž už po prvním kole vynesen z oktagonu na nosítkách.

Žádné ťuknutí rukavicemi, šlo se hned na věc. Conor okamžitě vlétnul do Dustina svým spinning-back kickem, ale ten mu stačil uhnout. Druhý kop s otočkou už ale Conor částečně trefil a v útocích nepolevoval. Začal Dustina okopávat calfkicky do lýtek a frontkicky do břicha.

Chvíli trvalo, než se Dustin po počátečním náporu srovnal a začal Conorovi jeho útoky oplácet. Také on se ale trefil dobrým calfkickem, který Conor určitě pocítil.

Conor mu to vrátil svojí pověstnou levačkou na bradu, ale Dustin to ustál a vzápětí Conora trefil stejnou technikou zpátky. Conorem však tento úder očividně otřásl a Dustin jej svázal v klinči.

Natlačil Conora na pletivo a pokoušel se o takedown. Ten mu Conor ulehčil tím, že jej chytil do gilotiny, obemkl kolem Dustina své nohy a sám šel na zem v úmyslu jej uškrtit. Jenže Dustin se bez větších potížích z gilotiny dostal a z vrchní pozice začal Conora mlátit tvrdými údery a lokty. Conor se sice bránil a sám trefil několik dobrých loktů a upkicků ze spodu, ale Dustin měl očividně navrch a ničil Conora svým tlakem a dobrými ranami.

Jen necelou půlminutu před koncem prvního kola ale začal Conor chytat Dustina za rukavice, což je v MMA zakázané. Dustin se napřímil a snažil se na to upozornit rozhodčího, ale v ten moment Conor vstal. Zbývalo jen 10 sekund do konce kola a oba borci se do sebe okamžitě pustili v postoji. Oba zvolili úder svojí levačkou a oba jen o kousek minuli hlavu toho druhého.

Jenže v tu chvíli se stalo něco šíleného a zcela nečekaného. I přestože Dustin Conora netrefil, Conorovi se podlomily nohy a šel na zadek. Dustin k němu okamžitě přiskočil a mlátil jej na zemi hlava nehlava. Do konce kola už se mu jej ale ukončit nepodařilo a zápas přerušil gong.

Jenže Conor zůstal sedět a bylo vidět, že s jeho levou nohou něco nebylo v pořádku. Nebylo jasné, co se stalo až do té doby, než se objevily opakované záběry, z kterých šel mráz po zádech.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Билол (@bilol24_05)

Při poslední technice, kdy Conor jen těsně minul Dustinovu hlavu svým levým direktem, se totiž jeho levá noha vytočila nepřirozeným způsobem, a následně se zlomila na konci holeně. Právě proto šel Conor na zem, aniž by jej Dustin trefil.

Bylo jasné, že zápas pro Conora skončil a rozhodčí Herb Dean po konzultaci s lékařem zápas odmával. Zřejmě si nikdo ani ve snu nepředstavoval, že by tento zápas mohl dopadnout tímto způsobem a takovou porážku a bolestivou zkušenost Conorovi určitě nikdo nepřál.

Conor nemohl svoji porážku a své strašné zranění skousnout a při vyhlašování Dustinova vítězství na něj něco pořvával. Poirier mu na to odpověděl, ať „drží svoji klapačku“ a v pozápasovém rozhovoru prozradil, že Conorovo zranění nebyla náhoda.

Dustin totiž řekl, že když blokoval jeden z Conorových lowkicků, cítil, že Conorova noha trochu praskla a o chvíli později, při silném odrazu, který Conor dává do svých úderů, naprasknutá kost nevydržela a zlomila se.

Poirier si tak připsal další cenné vítězství nad svým největším rivalem. A i když mu McGregor před zápasem sliboval, že Poiriera budou z oktagonu odnášet na nosítkách, byl to paradoxně právě irský bojovník, kterého takto z oktagonu odnesli. I přes veškeré urážky a animositu, která mezi oběma bojovníky panovala ale Poirier řekl, že doufá, že se McGregor brzy uzdraví a v pořádku se vrátí ke své rodině.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @koshermma

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články