UFC 264 preview: Nabitý turnaj nabídne mnohem víc než jen bitvu McGregora s Poirierem

UFC 264 preview: Nabitý turnaj nabídne mnohem víc než jen bitvu McGregora s Poirierem McGregor se při staredownu pokusil Poiriera kopnout, ránu schytal ale spíš šéf UFC Dana White. | zdroj: Profimedia

Co nás čeká na víkendovém turnaji UFC 264? Podívejte se, jaké zápasy byste si neměli nechat ujít.

Dlouho očekávaný turnaj UFC 264 se blíží a už tento víkend se do klece vrátí Conor McGregor, který bude chtít Dustinovi Poirierovi oplatit nedávnou porážku. Tento zápas ale není jediným zajímavým soubojem a UFC 264 je nabité kvalitními bojovníky. Pojďme se na ně tedy podívat:

HLAVNÍ KARTA

Dustin Poirier vs. Conor McGregor 3

Třetí duel těchto dvou rivalů bude hlavním lákadlem víkendového UFC 264 a už teď je kolem něj spousta povyku. Poirier s McGregorem zatím drží skóre 1:1, když oba toho druhého dokázali jednou knockoutovat. McGregor vyhrál před 7 lety, tehdy ještě v pérové váze a Poirier mu to vrátil stejnou medicínou letos v lednu, tentokrát už v lehké váze. V jejich třetím zápase půjde nejen o vítězství v trilogii, které určí toho lepšího z obou bojovníků, ale nejspíše také o post budoucího vyzyvatele o šampionský pás, který teď drží Brazilec Charles Oliveira. Zatímco první zápas provázela nenávist, trashtalk a spousta urážek, ve druhém zápasu to vypadalo, že už oba bojovníci vyzráli a přistupovali k duelu jako profesionálové. Jenže McGregor nevzal porážku od Poiriera úplně nejlépe, a tak budeme znovu svědky starého dobrého a hlavně zlého Conora McGregora, který se vrátil ke svému trashtalku, urážkám a rozpoutal znovu mentální válku, ve které se mu málokdo vyrovná. Tentokrát tak na tiskové konferenci žádné vřelé úsměvy nečekejte.

Poirier vs McGregor zdroj: Profimedia

Gilbert Burns vs. Stephen Thompson

Souboj dvou naprosto rozdílných stylů nám předvedou druhý muž v žebříčku welterové váhy Gilbert Burns a divizní čtyřka Stephen „Wonderboy“ Thompson. Burns je excelentní grappler, který má ale rozhodně mnohem více zbraní než jen své BJJ. Dokázal se skvěle transformovat na MMA a musí se s ním počítat také v postoji, ve kterém mu to jde velice dobře. Také Thompson se dokázal velice dobře přizpůsobit boji v kleci a z obávaného karatisty a kickboxera se stal ještě obávanější bojovník MMA. Thompsonův striking je velice neortodoxní, ale velice účinný a tento sympatický „karaťák“ se bude určitě snažit udržet zápas v postoji. Burns si patrně bude chtít otestovat kvalitu Thompsonova kickboxu, ale není vyloučeno, že bude chtít zápas vzít na zem. Jisté je, že nás čeká velice kvalitní souboj, který může určit další vývoj welterové divize.

Thompson vs Neal Thompson vs Neal | zdroj: Profimedia

Tai Tuivasa vs. Greg Hardy

Těžkou váhu bude na tomto turnaji reprezentovat Tai Tuivasa a Greg Hardy. Tuivasa má v rukách šílené granáty a bývalý americký fotbalista Greg Hardy si na ně bude muset dávat pozor, nebo půjde spát, jako Tuivasových 10 soupeřů před ním. Tuivasa jde do souboje jako favorit, ale Hardy přece jen může překvapit.

Tuivasa vs. Hunsucker zdroj: Getty Images

Irene Aldana vs Yana Kunitskaya

Mexická bojovnice Irene Aldana kdysi vybojovala těsné vítězství nad Lucií Pudilovou a od té doby ušla pořádnou cestu. V Bantamové váze je na 4. příčce a tu bude obhajovat proti ruské Yaně Kunitskaye, která okupuje 5. příčku. Ta je shodou okolností přítelkyní bojovníka polotěžké váhy Thiaga Santose, takže o kvalitní trénink pravděpodobně nemá nouzi. Obě bojovnice jsou solidní strikerky, takže se můžeme těšit na pořádnou přebíjenou v postoji.

Sean O’Malley vs. Kris Moutinho

Oblíbený bojovník bantamové váhy „Sugar“ Sean O’Malley jde znovu do klece, kde se proti němu postaví nováček v UFC, Američan Kris Moutinho. Původně měl O’Malley bojovat s Louisem Smolkou, ale ten zápas 10 dní před konáním odřekl. „Cukříkovi“ se přihlásil doslova zástup náhradníků, ale nakonec si vybral nováčka Moutinha. Skoro to tak vypadá, že si Sean vybral „potravu“, kterou by nakrmil svoje statistiky, protože nováček Moutinho může se svým skóre 9-4 jedině překvapit.

PRELIMINARY CARD

Carlos Condit vs. Max Griffin

Souboj legendárního veterána a bývalého vyzyvatele Carlose Condita s Maxem Griffinem bude zajímavým zpestřením tohoto turnaje. Condit nedávno utekl hrobníkovi z lopaty, když po 5 prohraných zápasech za sebou dokázal urvat dvě výhry nad Courtem McGeem a Mattem Brownem. Teď bude chtít svoji sérii rozšířit vítězstvím nad Maxem Griffinem, ale i ten bude chtít přidat třetí vítězství v řadě a můžeme se tak těšit na pořádnou válku.

Niko Price vs. Michel Pereira

Tohle bude pravděpodobně nejšílenější zápas na celé kartě. Niko Price podává vždycky skvělé výkony a v oktagonu nechává úplně vše. Když se do toho zamíchá i Michel Pereira, který je schopen při zápase udělat pár salt, je jen těžké odhadnout, jak tento zápas dopadne. Zcela jistě nás ale bude čekat pořádná show.

Ryan Hall vs. Ilia Topuria

Čaroděj přes BJJ a bojovník v bantamové váze Američan Ryan Hall má konečně soupeře. Hall nebojoval dva roky, především proto, že s ním do klece nikdo nechtěl jít, ale teď už konečně sehnal „tanečního“ parťáka a bude nám moct ukázat, jak moc se za 2 roky zlepšil. Jeho soupeřem bude španělský bojovník Ilia Topuria, který v oktagonu ještě nepoznal porážku a 9 z 10 soupeřů ukončil před limitem. Vypadá to, že Topuria je taky zdatným grapplerem, takže uvidíme, jaký přístup oba bojovníci v zápase zvolí.

Dricus du Plessis vs. Trevin Giles

Preliminary card bude otevírat zápas ve střední váze mezi Dricusem du Plessisem a Trevinem Gilesem. Dricus, který pochází z Jihoafrické republiky, je bývalým šampionem KSW ve welterové váze a v UFC zatím odbojoval a vyhrál 1 zápas. Trevin Giles už je oproti tomu v UFC 4 roky a i když je profesionálním zápasníkem, pořád pracuje jako policista v americkém Houstonu. Teď drží sérii 3 vítězství v řadě a o víkendu se dozvíme, jestli přidá další výhru i proti bývalému šampionu KSW, nebo jestli mu Jihoafričan zkříží plány.

EARLY PRELIMINARY CARD

I v úvodu turnaje nás čekají zajímavé zápasy. Uvidíme třeba zápas v ženské muší váze, kde se spolu utkají Jennifer Maia a Jessica Eye, dále souboj ve střední váze, kde se proti sobě postaví Omari Akhmedov a Brad Tavares, v muší váze se střetnou Zahlgas Zhumagulov a Jerome Rivera a celý turnaj odstartuje zápas ve střední váze mezi Alenem Amedovskim a Hu Yaozongem.

Zdroje:  Wikipedia.com , Sherdog.com , tapology.com

Nejnovější články