Tai Tuivasa zvítězil v přestřelce a svého soupeře knockoutoval za necelou minutu

Tai Tuivasa zvítězil v přestřelce a svého soupeře knockoutoval za necelou minutu zdroj: Getty Images

Říká se, že kdo má „vanu“, ten má ránu. U australského MMA bojovníka Taie Tuivasy to rozhodně platí.

Na hlavní kartě turnaje UFC Vegas 22 se v těžké váze představil také australský „drobek“ Tai Tuivasa, který měl původně nastoupit proti Don’Tale Mayes, který však do duelu nemohl z neznámých důvodů nastoupit. UFC ale sehnala na poslední chvíli náhradníka v podobě Harryho "Hurikána" Hunsuckera, který vzal zápas jen 3 dny před konáním.

Tai Tuivasa je v UFC už od roku 2017 a jedná se o borce, který pro KO nejde daleko. Z jeho 11 výher skončilo 10 zápasů na KO a jenom dvakrát šly jeho zápasy k bodovým rozhodčím. Bylo tedy velice pravděpodobné, že ani tentokrát nebude mít zápas moc dlouhého trvání.

Jeho soupeř, Harry Hunsucker, se snažil do UFC dostat už v listopadu minulého roku prostřednictvím reality show Dana White’s Contender Series, ale v utkání o kontrakt se slavnou organizací jej porazil Jared Vanderaa na TKO a tak se podepsání smlouvy tehdy nekonalo. Teď jej však UFC oslovilo, aby zachránil zápas s Tuivasou a Hunsucker neváhal a chopil se příležitosti. Sice neměl v podstatě žádný čas na přípravu, ale svůj poslední zápas odbojoval teprve před necelým měsícem, kdy svého soupeře sejmul tvrdým KO hned v první minutě.

Také jeho dnešní zápas s Tuivasou skončil za méně než minutu, Hunsucker byl tentokrát ale na poražené straně. Tuivasa zahájil tvrdým calf-kickem a Hunsucker mu to za chvíli vrátil tvrdou a velice rychlou kombinací direktů. Tuivasa to ale ustál a znovu trefil tvrdý calf-kick.

Hunsucker chtěl využít rychlost svých rukou a nebál se jít do přestřelky. Tam ale narazil, protože Tuivasa jej trefil tvrdým zadním capákem a poslal jej k zemi, kde mu přidal ještě pár úderů a rozhodčí Herb Dean usoudil, že je na čase zápas ukončit.

Tuivasa tak slavil výhru za pouhých 49 vteřin a připsal  si svoje druhé vítězství v řadě. Na oslavu svého vítězství pořádá australský bojovník vždy trochu nechutnou tradici, tzv. „Shoey“, kdy vezme svoji (nebo jakoukoliv jinou) botu, nalije do ni pivo a vypije na ex. Ani tentokrát tento zvyk nevynechal a vychutnal si svoji výhru plnými doušky.

Zdroje:  ufc.com , Sherdog.com

Nejnovější články