Max "Pain" znovu rozdával bolest, Číňana Songa tvrdě knockoutoval už v prvním kole

Max "Pain" znovu rozdával bolest, Číňana Songa tvrdě knockoutoval už v prvním kole Max "Pain" Griffin knockoutuje Kenana Songa. | zdroj: Profimedia

Americký bojovník věří, že přichází do nejlepší fáze své kariéry a po dvou vítězstvích vyhlíží soupeře z nejlepší patnáctky welterové váhy.

Maxovi Griffinovi se kvůli křestnímu jménu přezdívá podle hry Max Pain, a i když v posledních letech střídá výhry s prohrami, stále umí rozdávat pořádně bolestivé rány. O tom se přesvědčil i čínský bojovník Kenan Song. Souboj se odehrál v rámci welterové váhy (-77 kg).

Oba bojovníci vlétli do zápasu v šíleném tempu jako by chtěli být doma co nejdřív. Griffin rozjížděl dlouhé kombinace rukama, zatímco Song spíše sázel na své kopy, kterými mířil na soupeřovu hlavu a doufal, že jej nachytá bez krytu. Nakonec to ale byl právě jab z přední ruky, kterým Maxe trefil. Ten však bez mrknutí oka pokračoval v útoku. Poté ale zápas zpomalil, když Songa natlačil na pletivo, kde se oba chvíli přetahovali.

Jakmile se klinč roztrhl a opět se bojovalo na vzdálenost, tempo viditelně zpomalilo. Ani jeden z bojovníků už se tolik netlačil dopředu. Při jednom z lowkicků ale Griffin Songa zakontroval skvěle načasovaným úderem ze zadní ruky. Ten sice nebyl nijak extra silný, ale čínského bojovníka rozhodil a otevřel cestu pro další dvojúderovou kombinaci, po které šel Song tvrdě k zemi. Američan mu v zápalu boje přidal ještě jeden pojišťovací úder, který dopadl dost nešťastně do zátylku a poražený i kvůli tomu zůstával celkem dlouho nehnutě ležet na podlaze oktagonu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Max Griffin (@maxpaingriffin)

Pětatřiceliletý Griffin si krom vítězství odnesl také prémii 50 tisíc dolarů za výkon večera. Aktuálně má na kontě dvě vítězství v řadě, přičemž oba soupeře ukončil před limitem, a věří, že jeho chvíle přichází. Příště by rád poměřil síly s Geoffem Neilem, kterému ve welterové divizi patří aktuálně 11. příčka a jeho skalp by pro Maxe znamenal postup do vytoužené TOP 15. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články