Pudzianowski se obřího Senegalce v kleci nedočkal a s náhradníkem zametl za minutu a deset vteřin

Pudzianowski se obřího Senegalce v kleci nedočkal a s náhradníkem zametl za minutu a deset vteřin Mariusz Pudzianowski | zdroj: Getty Images

Obří Senegalec Serigne Ousmane Dia odpadl kvůli zdravotním problémům a Pudzianowski musel vzít zavděk soubojem s náhradníkem.

Hlavní zápas večera v supertěžké váze měl být opravdu speciální. Bývalý nejsilnější muž světa Mariusz Pudzianowski se totiž měl utkat se senegalským 140kilovým obrem Serignem Ousmanem Diou. Afrického bojovníka však bohužel krátce před dnešním večerem chytl zánět slepého střeva a byl tak nucený ze souboje odstoupit a okamžitě se odebrat do nemocnice na operaci.

Chvíli to sice vypadalo, že se do klece nepostaví ani Pudzianowski, ale vedení KSW se povedl husarský kousek. Pár hodin před zápasem dokázali sehnat soupeře, kterým se stal Nikola Milanovic. Tento srbský bojovník už se v Polsku stal šampionem v judu a v sambu, ale do klece nikdy předtím ještě nevstoupil. Dnes to pro něj byl obrovský debut a veliká zkouška ohněm.

Ta mu ale hrubě nevyšla a žádné překvapení se nekonalo. Milanovic, který neprošel žádnou přípravou, tušil, že se do přestřelky pouštět nemůže a proto se po půl minutě pokusil přejít do klinče a následného takedownu. To se mu však vůbec nepodařilo. Pudzianowski se mu totiž vyvlékl, vlezl mu na záda a začal ho tlouct hlava nehlava, dokud nezakročil rozhodčí. Neúprosné TKO.

Milanovic si rozhodně zaslouží velký respekt za to, že tento duel přijal, ale i tak se ale jednalo o velice slabou náhradu za dlouho očekáváný souboj obrů. A bylo vidět, že ani Pudzianowski nemá ze získaného vítězství extra velkou radost. Můžeme jen doufat, že se Dia brzy uzdraví a pokusí se s KSW domluvit na novém termínu.

 

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články