UFC odstartoval šílený zápas, bývalý soupeř Davida Dvořáka vyhrál KO a během odchodu málem přidal další

UFC odstartoval šílený zápas, bývalý soupeř Davida Dvořáka vyhrál KO a během odchodu málem přidal další zdroj: Profimedia

Brazilec Silva a Jihoafričan Buys předvedli bitvu ve velkém tempu, která měla málem nechtěnou dohru, vítěz totiž při oslavách málem knockoutoval zaměstnance UFC.

Bruno Silva nevstoupil do UFC zrovna šťastnou nohou. První zápas prohrál, ale později byl naštěstí pro něj výsledek anulován, protože jeho soupeř dopoval. Při další příležitosti se pak Brazilcova cesta zkřížila s Davidem Dvořákem, na českého bojovníka si však nepřišel a prohrál jasně na body. A nevyšlo mu to ani napotřetí, když nestačil na Tagira Ulanbekova.

Nebýt týmovým partákem bývalého dvojnásobného šampiona Henryho Cejuda, nejspíš by si po sérii proher musel hledat nové působiště. To si uvědomoval i sám Silva. "Je to poslední zápas v mé smlouvě a vítězství je to jediné, o čem přemýšlím. Není tu jiná možnost," nechal se před zápasem slyšet, zároveň však tvrdil, že se tím nenechá vystresovat a předpovídal konec ve druhém či třetím kole.

I tentokrát přivítal v nejslavnějším oktagonu nováčka - Jihoafričana trénujícího v USA J.P. Buyse. Ten se původně věnoval rugby, ale později propadl wrestlingu a snil o účasti na olympiádě. Jelikož není tento sport v Jižní Africe příliš populární a rozvinutý, nepovedlo se mu to. Týmoví kolegové ho však přivedli k MMA, kde se mu začalo dařit, takže brzy dostal pozvánku do Dana White's Contender Series. Napoprvé to sice nevyšlo, ale po třech letech a pěti výhrách už si vstupenku do UFC vzít nenechal.

Start UFC nevyšel zrovna šťastně, protože Silva hned úvodním kopem trefil Buysův suspenzor a muselo se přerušovat. Po krátké pauze se sice pokračovalo, avšak po několika vteřinách Brazilec šťouchl svého soupeře prstem do oka a následovala další pauza. Naštěstí ale byl Buys v pořádku a po půl minutě se zápas opět rozjel. Silva ho trefil pěknou zadní, Buysovi naopak nevyšel efektní switch-kick a skončil na zádech.

Silva však nedokázal lepší pozice na zemi nijak zásadně využít a Buys se postupně propracoval zpět na nohy. V postoji však tahal jasně za kratší konec a Brazilec ho s klaksonem označujícím konec kola trefil parádním loktem z otočky.

Druhé kolo začalo pro Buyse opět nešťastně, při pokusu o kop totiž podklouzl a ocitl se v nevýhodné pozici na zádech. Dokázal se ale opět propracovat zpět na nohy a bylo vidět, že Silvovi začíná odcházet fyzička, takže se v postoji síly dost vyrovnaly. Brazilec ale skvěle zakontroval ze zadní ruky a Buys šel tvrdě k zemi. Pohotově se sice zkusil za pomoci kotoulu uniknout, ale Silva ho doběhl a pokračoval v útoku. Buys šel opět k zemi a schytával spršku úderů, rozhodčímu ale signalizoval, že je v pořádku a chce pokračovat. Dokázal se dokonce opět postavit a přešel do protiútoku. Neuvěřitelný obrat ale neměl dlouhého trvání, protože Silva ho po chvíli další dobře mířenou ranou poslal opět k zemi a rozhodčí zápas okamžitě ukončil.

Silva měl samozřejmě pořádný důvod k oslavám, protože si parádním výkonem zachránil krk a navíc dostal bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera. Při odchodu z oktagonu tedy z návalu endorfinů z ničeho nic skočil salto pozadu, kterým málem knockoutoval doprovázejícího zaměstnance UFC.

Buys sice prohrál, ale na smutnění neměl čas, protože v zákulisí už se pomalu rozcvičovala jeho manželka Cheyenne, kterou čekal zápas na hlavní kartě a on ji doprovázel jako trenér. Bohužel ani jí však premiéra v UFC nevyšla a prohrála na body.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články