Kvůli svému zlozvyku se málem nedostal do UFC. Teď je Kevin Holland jedním z nejzábavnějších bojovníků

Kvůli svému zlozvyku se málem nedostal do UFC. Teď je Kevin Holland jedním z nejzábavnějších bojovníků Thiago Santos - Kevin Holland | zdroj: Profimedia

Kevin Holland rád v zápase mluví na své soupeře a často tak dochází k vtipným situacím. Málem se ale do UFC nedostal.

Snad žádný jiný bojovník si pobyt v kleci neužívá tak moc jako Kevin Holland. Tento 28letý Američan vlétl do UFC doslova jako uragán a nepřestává zpomalovat. Jeho cesta tam ale byla hodně zvláštní a díky svému zlozvyku se do UFC málem ani nedostal.

Kevin se o místo v UFC ucházel v roce 2018 přes reality show šéfa UFC „Dana White Contender Series“. Přestože však v zápase vyhrál na body, kontrakt se slavnou organizací nezískal. Během zápasu totiž nedokázal zavřít pusu a neustále na svého soupeře mluvil. To se ukázalo jako omyl, protože i když byl během svého výstupu vtipný, šéfovi UFC přišel otravný, nazval jej „tlučhubou“ a kontrakt mu nedal.

Jenže jen za 2 měsíce na to UFC potřebovalo narychlo sehnat soupeře pro top bojovníka polotěžké váhy Thiaga Santose. Nikdo s ním na poslední chvíli nechtěl bojovat, a tak UFC ze zoufalosti kontaktovalo Hollanda, který sice normálně bojuje ve střední váze, ale zápas bez jakéhokoliv zaváhání vzal. Hned jeho první souboj tak byl na hlavní kartě a Kevin proti těžšímu a mnohem zkušenějšímu bojovníkovi rozhodně neudělal ostudu. Se Santosem sice prohrál na body, ale předvedl dobrý výkon a favorita dokázal i potrápit.

Ani zde si však neodpustil rozmlouvání se svým soupeřem: „Díky pane, vážím si tě, že jsi mi dal tu příležitost,“ řekl Holland Santosovi, když ležel na zádech. Za pár chvil ale uvolnil svoji frustraci, když se z této pozice nemohl dostat. „Dopr*ele, tohle je nahouby. Proč mě ku*va mlátíš tak silně?“ položil svoji sarkastickou řečnickou otázku Holland. V pauze mezi koly si také vyžadoval radu od bývalého zápasníka, komentátora a skvělého wrestlera, Daniela Cormiera: „DC, nedáš mi nějakou radu ve wrestlingu?“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ESPN MMA (@espnmma)

V zápase s Joaquinem Buckleym, když dostal kop mezi nohy a následnou pauzu na vydýchání, prosil svého soupeře, aby jej už mezi nohy nekopal. „Víš co myslím Buckley, mít ještě jedno dítě by bylo fajn. Jen tě prosím, nekopej mě tam moc často, chci je ještě používat, víš?“ O chvíli později ale Buckleyho pochválil, že mu dává dobré rány: „Táta by na tebe byl pyšný, trefuješ mě dobře, měj z toho radost, už teď si vedeš líp než můj předchozí soupeř.“

Snad nejznámější Hollandův proslov během zápasu byl proti „Jacarému“ Souzovi, kterého vzápětí poté, co mu složil kompliment, tvrdě knockoutoval ze spodní pozice. „To bylo dobré Jacaré,“ reagoval Holland na ránu svého soupeře. „To bylo taky pěkné,“ pochválil mu další trefený úder, po čemž se Jacaré začal smát. „Přísahám, že se mi o tom zdálo, bylo mi asi 17, víš co tím myslím?“ pokračoval Holland. Na odpověď svého soupeře ale nečekal a ze spodu guardu dal Jacarému tvrdý pravý hák, kterým jím otřásl a následnými údery jej knockoutoval.

Není sice úplně nezvyklé, že by na sebe bojovníci během zápasu mluvili, ale Kevin Holland si bez vtipkování neumí zápas představit. Nejde ale o trashtalk, své soupeře dokáže pochválit za dobrý úder nebo vyjádřit díky za účast v zápase. Tato taktika však může být ještě lepší než pořádná sprcha nadávek, protože když jej soupeř trefí tou nejtvrdší ranou, kterou má v arzenálu a Holland jej za to pochválí, musí to být velice frustrující.

O tom, že Holland zápasení opravdu miluje svědčí i jeho častá frekvence zápasení. Od května až do konce minulého roku měl 5 zápasů, které všechny vyhrál a stal se tak nejaktivnějším bojovníkem UFC v minulém roce.

Už zítra ráno se střetne s bojovníkem střední váhy Derekem Brunsonem a pokud by vyhrál, dostal by se do velice zajímavé společnosti top 10 bojovníků střední váhy.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články