Costa kvůli nemoci odstoupil z očekávané dubnové bitvy s Whittakerem, UFC ale okamžitě našlo náhradu

Costa kvůli nemoci odstoupil z očekávané dubnové bitvy s Whittakerem, UFC ale okamžitě našlo náhradu zdroj: Profimedia

Letošní duben bude v UFC ve znamení velkých zápasů v rámci střední váhy. Čtyři bojovníci, které spojuje touha bojovat o titul proti Adesanyovi, se mezi sebou pobijí o zájem matchmakerů.

Už 10. dubna nás čeká souboj divizní čtyřky Darrena Tilla proti pětce Marvinovi Vettorimu. První jmenovaný je aktuálně v hledáčku šampiona a stačí prý, aby začal vyhrávat (pozn. ve střední váze to má Till zatím 1:1, jinak má ale z posledních 4 zápasů 3 prohry). Italský bojovník je v opačné situaci. S Adesanyou se potkal již v roce 2018, bodově na něj tehdy sice nestačil, ale od té doby nasbíral 4 výhry a netají se tím, že prahne po pomstě. Na tu si ale zřejmě bude muset počkat i v případě, že Tilla porazí, protože šampion o ni zatím nejeví žádný zájem.

Adesanya vs Vettori Dostat Adesanyu na zem není tak lehké, jak by se mohlo na první pohled zdát. | zdroj: Profimedia

Touha po odvetě žene dopředu i další bojovníky. Nebýt Adesanyi, Robert Whittaker by zřejmě střední váze kraloval dodnes. V roce 2019 sice tvrdě padl, ale následně se dokázal vrátit do sedla a přejel potenciální vyzyvatele Tilla i Cannoniera. Namísto odvety ale dostal nabídku na souboj s Paulo Costou, který naposledy proti Stylebenderovi zcela pohořel a rád by s nenáviděným sokem v blízké budoucnosti srovnal účty. Ze střetu mezi jedničkou a dvojkou divize by vykrystalizoval nezpochybnitelný vyzyvatel, nakonec se ho však nedočkáme.

Brazilský bojovník měsíc před fightem požádal o odložení zápasu. Jako důvod uvedl nemoc, která narušila jeho přípravu. Jeho bratr a trenér Carlos si myslí, že jde o následky covidu, který se "Borachinha" rozhodl ignorovat a během onemocnění prý nepřestal trénovat. Doufali prý, že UFC očekávaný duel o týden či dva přesune, organizace se ale rozhodla pro jiný krok a okamžitě sehnala náhradníka.

Tím bude osmička střední váhy Kelvin Gastelum. Tomu se ale aktuálně moc nedaří. Po vítězstvích nad Bispingem a Souzou dostal šanci zabojovat o prozatimní titul proti Adesanyovi. Svedl s ním sice nezapomenutelnou bitvu, ale z vítězství se nakonec na body radoval Novozélanďan. Od té doby nasbíral Kelvin dvě další prohry, nestačil na Tilla ani Jacka Hermanssona, a měl to v UFC dost nahnuté. Naposledy si sice spravil chuť vítězstvím nad Ianem Heinischem, ale ten se s Whittakerem nedá vůbec srovnávat.

Israel Adesanya - Robert Whittaker Whittaker na Adesanyu nestačil a padl. | zdroj: Profimedia

Pokud Whittaker potvrdí roli favorita a Gasteluma přejede, vracející se šampion Adesanya už nebude mít argument, proč se odvetě s ním vyhýbat. Ať už ale dopadnou dubnové zápasy jakkoliv, ve střední váze tento rok rozhodně nuda nebude.

Nejnovější články