Robert Whittaker chce zápasit s Adesanyou a tvrdí, že šéf UFC jeho slova překroutil

Robert Whittaker chce zápasit s Adesanyou a tvrdí, že šéf UFC jeho slova překroutil zdroj: Profimedia

Bývalý australský šampion UFC Robert Whittaker má zacíleno na současného šampiona a chce ho pronásledovat klidně i do polotěžké váhy.

 

Robert Whittaker se skvělým výkonem v zápase proti Jaredu Cannonierovi stal celkem jasným vyzyvatelem ve střední váze, ve které momentálně kraluje pevnou rukou Israel Adesanya. Po zápase ale řekl, že na zápas s Adesanyou nijak zvlášť netlačí a jestli chce jít Israel do polotěžké váhy, ať si tam klidně jde.

Na to reagoval šéf UFC Dana White, který řekl, že fakt, že Whittaker nechce bojovat s Adesanyou o titul, je jedna "z nejšílenějších věcí, co zažil". Šéf UFC prý chtěl původně Adesanyou přemluvit, aby bojoval v odvetném zápasu s Whittakerem o titul, protože tento zápas dává smysl, ale poté, co na pozápasové tiskové konferenci slyšel od Whittakera, že mu je to vlastně jedno, svolil k superfightu mezi Adesanyou a současným šampionem polotěžké váhy, Janem Blachowicze.

Proti těmto slovům se ale Whittaker ohradil, protože podle něj nikdy neřekl, že s Adesanyou nechce bojovat, ale naopak jej vidí jako svého jediného možného soupeře:

„Určitě si myslím, že trochu překroutil to, co jsem řekl. Nikdy jsem neřekl, že s Izzym nechci bojovat. To není něco, co jsem řekl. Chtěl bych s ním bojovat v březnu nebo v dubnu příštího roku. Chtěl bych bojovat s Izzym. Pokud se Izzy posune do polotěžké váhy a bude bojovat s Janem, tak tam taky půjdu a budu tam s ním bojovat, pokud vyhraje. Chci ten zápas. Jen to musíme zpracovat do této časové osy.“

„The Reaper“ je teď podle všeho k zápasu s Adesanyou velice odhodlaný a zápas s ním chce vzít za každou cenu:

„Nemám kontrolu nad tím, co chce dělat UFC nebo co bude dělat Izzy, ale jestli to bude ve střední nebo v polotěžké váze, tak ten zápas vezmu.“

Robert Whittaker Robert Whittaker trefuje Jareda Cannoniera svým rychlým jabem. | zdroj: Profimedia

Celé nedorozumění je tak pravděpodobně zapříčiněnou špatnou komunikací UFC s bojovníky, v čemž má UFC pořád z nějakého důvodu opravdu velké mezery:

„Nikdy se mnou nemluvili, ani jednou. Nebylo to tak nečekané, že Izzy bude bojovat s Janem. Chápu, proč to chce Izzy i UFC udělat. Ale spíše jde o to, jak (Dana White) překroutil nebo vzal moje slova. Buďto si je špatně vyložil, nebo je překroutil. To mě trochu naštvalo. Ale jak jsem řekl, můj plán zůstává. A tím je ten zápas (s Adesanyou), který jsem si zasloužil.“

Poslední dva zápasy Robert Whittaker bojoval se soupeři (Darren Till a Jared Cannonier), kteří byli v žebříčku pod ním, což už nechce do třetice udělat. Jelikož je teď jasným vyzyvatelem, zbývá tak zápas pouze s šampionem. Jenže Adesanya už má jistý zápas o titul s Blachowiczem, a tak Whittaker asi prozatím ostrouhá. Co se bude do té doby dít ve střední divizi, je těžké odhadnout.

„To záleží na tom, jak na tom bude divize, nebo jak se UFC postaví ke střední divizi, když Izzy půjde do polotíhy. Je těžké říct, co se stane. V tento moment je velice těžké říct, kam bude UFC tlačit střední divizi a Izzyho. Očividně, Izzy bude bojovat s Janem, tak potom asi budu čekat na vítěze nebo poraženého z toho zápasu, protože to je ten zápas, který jsem si vysloužil mou tvrdou prací.“

Cannonier vs Whittaker Obávaný Whittakerův highkick slavil úspěch i v zápase s Cannonierem. | zdroj: Profimedia

Je docela nepravděpodobné, že by UFC povolilo zápasit Whittakerovi s Adesanyou v polotěžké váze, když tam na šanci o titul číhají další žraloci, včetně Jiřího Procházky. Pokud ale k zápasu s Adesanyou přece jen dojde (ať už ve střední nebo polotěžké váze), Robert Whittaker není bláhový a ví, že po tom, co s Adesanyou prohrál na TKO ve druhém kole, bude muset na šampiona vymyslet něco jiného:

„Určitě bych do toho zápasu musel jít s jinou strategií a s jiným plánem. Nemůžu jít do toho stejného zápasu s tím samým přístupem a myslet si, že dostanu jiný výsledek. Mám kolem sebe dobrý tým. Když do toho zápasu půjdu s tím, jaký byl ten poslední zápas a jak se to vyvinulo teď, stejně jako jsem viděl jeho pár posledních zápasů, tak to určitě bude tvrdý zápas. Půjde do něj hodně sebevědomý - velmi, velmi sebevědomý. Zápas s ním bude nebezpečný. Ale já možná mám jeden nebo dva triky v rukávu.“

Prozatím si ale Whittaker může užít své dlouho očekávané Vánoce a přivítat v lednu dalšího potomka. Jestli se příští rok s Adesanyou skutečně utká je dost nejisté, ale pokud ano, určitě to bude napínavý souboj, protože momentálně je Whittaker asi jediným bojovníkem ve střední váze, který by mohl Adesanyu alespoň trochu ohrozit.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články