Cannonier dokázal ustát peklo, ale proti australskému válečníkovi Whittakerovi přece jen prohrál

Cannonier dokázal ustát peklo, ale proti australskému válečníkovi Whittakerovi přece jen prohrál Robert Whittaker | zdroj: Profimedia

Robert Whittaker si došel dominantním výkonem pro vítězství na body a dost možná si řekl o další titulový zápas.

Střední váha a co-main zápas večera. Robert Whittaker už ví, co znamená být šampion střední váhy poté, co porazil Yoela Romera a vzal si šampionský pás. Sice mu ho poté Israel Adesanya zase vysvlékl, ale australský bojovník nechce nic vzdát a věřil, že by ho dnešní výhra mohla opět posunout mezi kandidáty o titulový zápas.

Jared Cannonier po dvou prohrách v polotěžké váze zvolil střední divizi a zatím mu toto rozhodnutí svědčí. Momentálně drží tři výhry v řadě, všechny zvládl před limitem a za dvě dokonce získal ocenění za výkon večera. Americký bojovník s přezdívkou „The Killa Gorilla“ i v 36 letech soupeře ukončovat umí a rozhodně se o to chtěl pokusit i dnes večer.

Základní oťukávání jako první otevřel Cannonier, který nejdříve jedním kopem podrazil Whittakera, aby dalším položil i sám sebe. Whittaker se postupně také osmělil a vypustil z kontru několik tvrdých úderů. První kolo bylo rozhodně zajímavé, ale nepřineslo žádný zlomový moment a jednalo se především o taktickou bitvu. Na bodování velice těžko odhadnutelné.

Druhé kolo proběhlo v podobném stylu jako první. Cannoneier držel střed a sázel především na dobrý pohyb a jedinou změnu, co udělal, bylo, že se více zaměřil na kontry. Whittaker byl naopak útočnějším a několikrát svého oponenta velice nepříjemně zasáhl do hlavy, což se na Cannonierovi začalo projevovat v podobě opuchlého oka. Tohle kolo šlo jasně za Whittakerem.

A ve třetím kole Whittaker pokračoval v hodně tvrdých úderech a přidával na kvantitě i intenzitě. Když navíc přidal ostrý high kick, tak Cannonierem velice silně otřásl. Whittaker nechtěl nechat nic náhodě a okamžitě položil svého soupeře na zem a začal ho zasypávat pěstmi. Cannonier se však jako zázrakem dokázal udržet při smyslech a horko těžko se ubránil.

Cannonier přežil velice kritický moment a dokonce se zvládl vrátit na nohy. Tam to vypadalo, že už se bude stát zbytek zápasu alespoň ustát, ale minutu před koncem ještě zvládl sám zaútočit a několika údery Whittakera také rozhodil. V tu chvíli trenérům australského bojovníka asi velice zatrnulo. Na větší akce by Cannonier ale zřejmě potřeboval více času, což už nedostal a na body nakonec po tomto úžásném boji prohrál.

Vítěz: Whittaker - na body (29-28, 29-28, 29-28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články