Skryté klenoty UFC 254: Čí zápasy byste si rozhodně neměli nechat ujít?

Skryté klenoty UFC 254: Čí zápasy byste si rozhodně neměli nechat ujít? Cutelaba vs. Ankalaev | zdroj: Profimedia

Na UFC 254 budou všechny zápasy nevyhnutelně ve stínu hlavního duelu Khabib versus Gaethje, celkově se však jedná o velmi nabitou kartu. Které bojovníky byste rozhodně neměli zmeškat?

Asi každý fanoušek MMA ví, že tahle sobota je vyhrazena pro UFC 254, kterému vévodí souboj neporaženého Khabiba Nurmagomedova, jehož čeká asi největší zkouška dosavadní kariéry v podobě "šíleného" Justina Gaethjeho. Hlavní karta začíná už ve 20:00 našeho času, rozhodně se však vyplatí sledovat také zápasy z předcházející prelims části. Vybrali jsme pro vás několik bojovníků či zápasů, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Joel "El Fenomeno" Alvarez (17-2)

Španělský fenomén bude celou akci otvírat soubojem s 36letým ruským veteránem Alexanderem Yakovlevem (25-10-1), kterému se v UFC moc nedaří a z 8 zápasů tam vyhrál pouze 3, dost pravděpodobně pro něj tedy tohle bude poslední zápas v rámci organizace. O 9 let mladší španělský fenomén přišel do UFC s krásnou sérií 10 výher před limitem v řadě, většinu soupeřů navíc ukončil hned v prvním kole. Ve své premiéře pak sice zaváhal, ale stihl to již napravit dvěma dalšími výhrami před limitem. Dá se tedy čekat, že tady to bude tah na jednu branku.

Nathaniel Wood vs. Casey Kenney

Tenhle zápas má na papíře předpoklady kvalitní podívané. Vyrovnaní soupeři, kteří se chtějí prodrat na vyšší pozice bantamové divize. Pro bývalého úspěšnéh judistu Kenneyho to bude už letošní čtvrtý zápas. Dá se předpokládat, že Kenney bude chtít spíše wrestlit a bojovat na zemi, zatímco Angličan Wood bude mít navrch v postoji, ale ani na zemi by neměl hrát druhé housle.

Da Un Jung (13-2)

Korejský bojovník lehké váhy sice nezačal svou profesionální kariéru ideálně, ale po 2 prohrách v řadě naskočil na vítěznou vlnu, která trvá už 12 zápasů. Kromě jednoho navíc všechny soupeře ukončil před limitem. Jung se rád bije v postoji, ale umí i na zemi. V UFC to má zatím 2:0 a naposledy se blýskl loni na domácí půdě, když za pouhou minutu vyřídil Mika Rodrigueze.

Tentokrát proti němu bude stát velezkušený Sam Alvey (33-14), který je na aktuálně na opačné kariérní trajektorii a 4 poslední zápasy prohrál, pravděpodobně tedy poslouží pouze jako potrava pro dravého Korejce.

Alex Oliveira (22-8) vs. Shavkat Rakhmonov (12-0)

Brazilský kovboj Alex Oliveira chytil letos druhý dech a po sérii 3 porážek znovu nasedl do vítězného sedla. Tady bude ale spíš zajímavé sledovat, jak proti němu obstojí slibný nováček z Kazachstánu. Rakhmonov nasbíral všechny své výhry před limitem, ale jak víme, UFC je jiná liga a ne každému se příchod povede. Obzvlášť pokud ho hned otestuje někdo z veteránů.

  Oliveira vs. Rakhmonov Oliveira vs. Rakhmonov | zdroj: Profimedia

Magomed Ankalaev (13-1) vs. Ion Cutelaba (15-5)

Těmhle dvěma hromotlukům zkrátka není přáno. Jejich první setkání zpackal rozhodčí, když Cutelaba hrál, že je takzvaně "nahulený" a on mu to sežral i s navijákem a zápas nepochopitelně ukončil. Poté několikrát zasáhl koronavir a odveta se musela několikrát odložit. 

Favoritem bude rozhodně Ankalaev, který mohl mít dokonalé skóre 14-0, kdyby ve své UFC premiéře sekundu před koncem neodplácal triangl. Osudovou chybu ale napravil v dalších 3 zápasech, pokud nepočítáme sporné vítězství nad Cutelabou. 

Moldavský Hulk Cutelaba v UFC střídá prohry s výhrami. Když mu zápas sedne, dovede potrápit i top bojovníky. Proti Anakalevovi bude mít navíc extra motivaci, protože bude chtít ukázat, že předešlá prohra byla skutečně omyl.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ufc (@ufc),Říj 23, 2020 v 1:03 PDT

Jacob Malkoun vs. Phil Hawes

Je trochu zvláštní, že na hlavní kartě jednoho z největších turnajů letošního roku dostane příležitost nováček, který má na svém kontě pouhé 4 zápasy. Australan Jacob Malkoun je ale hlavním tréninkovým parťákem bývalého šampiona střední váhy Roberta Whittakera, což má očividně u UFC velkou váhu. Jak ale obstojí proti rozjetému Hawesovi, který 4 poslední zápasy vyhrál nekompromisně před limitem?

A dál? Hlavní 3 zápasy asi netřeba blíže představovat. Veterán Volkov proti Harrisovi, bývalý šampion Robert Whittaker v souboji o příštího vyzyvatele ve střední váze proti nebezpečnému Cannonierovi a nakonec Khabib Nurmagomedov proti Gaethjemu.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články