Na turnaji UFC 254 bude o zábavu postaráno. Podívejte se, jak zápasy tipuje naše redakce

Na turnaji UFC 254 bude o zábavu postaráno. Podívejte se, jak zápasy tipuje naše redakce zdroj: Profimedia

Jak to v sobotu dopadne? Máme pro vás zaručené tipy, které vycházejí na sto procent až v padesáti procentech případů

 
Khabib Nurmagomedov vs. Justin Gaethje

Khabib vs Gaethje zdroj: Profimedia

Lukáš: Khabib je skvělý bojovník, ale je jednodimenziální a všichni ví, co bude chtít udělat - potopit se pro single nebo double leg a dostat Justina na zem. V postoji bude Justin určitě lepší a Khabib se tam s ním nebude chtít moc poměřovat. Otázka je tedy, jestli ho Khabib dokáže dostat na zem, nebo ho aspoň svým wrestlingem utavit a udělat z něj unaveného a krotkého beránka. Khabibovi bych to moc přál, ale myslím si, že Gaethje mu nedovolí jet si svoji hru a nachytá ho na švestkách svým tvrdým strikingem.
Vítěz: Justin Gaethje, TKO ve 2. kole

Aleš: Pro Gaethjeho je jediná cesta a to útok a nedat Khabibovi prostor jako to udělal Poirier. Zaměřit se jen na defenzivu je nesmysl a naštěstí tohle Gaethje moc neumí. Opravdovou zkouškou bude moment, kdy se poprvé dostane na zem a to se stane. Justin má velmi dobrý wrestlingový background, ale nevidíme ho jej jakkoliv využívat, protože to podle jeho slov prostě není jeho styl boje. Pro Gaethjeho je důležité, že je psychicky nesmírně odolný a když prohrál, většinou ho zradilo, v tu dobu už totálně rozmlácené, tělo. Pravděpodobně zvládne nechat si nakládat klasické krátké údery na zemi, aby se pak zvedl a s rozmláceným obličejem zase pochodoval do útoku. Ano, budu zcela jasně fandit Justinovi, ale můj tip je…
Vítěz: Khabib Nurmagomedov, submise ve 4. kole

Jakub: I v sobotu budu opět spoléhat na outsidery. Justin Gaethje mě překvapil soustředěným a disciplinovaným výkonem v souboji s Fergusonem. Když zahodil prozatímní pás šampiona, bylo jasné, že jsou jeho cíle daleko vyšší. V tu chvíli jsem začal věřit, že má šanci porazit i Khabiba. Justin je tvrďák a zlomit se jen tak nenechá. Už jen proto, že může dokázat nemožné. Pak už se jen stačí dobře trefit.
Vítěz: Justin Gaethje zvítězí na KO/TKO

Ondřej: Panuje všeobecná shoda, že Gaethje bude možná největší zkouškou neporaženého orla z dagestánu. Justin je bývalý All-American wrestler, tudíž zná Khabibův styl, jako málokdo jiný. Pokud dokáže šampiona trefit v úvodu utkání, může mu vzít vítr z plachet a nasměrovat vývoj zápasu svým směrem. Na druhou stranu, takovou taktiku měl proti Khabibovi každý soupeř a nikdo neuspěl. Rozum mi říká, že Khabib potvrdí dominanci, ale vítězství přeji Justinovi
Vítěz: Justin Gaethje KO/TKO

Tonda: Nejočekávanější zápas roku pro širokou veřejnost i pro mě samotného. Myslím, že momentálně by se pro Khabiba těžko hledal obtížnější soupeř, než je Justin Gaethje. Na tipování je tento duel extrémně obtížný. Je těžké odhadovat, v jaké zápasové formě Khabib bude a jak moc se bude chtít Justinovi na zem. Nicméně si myslím, že Justin vsadí na tu samou kartu, která už mu vyšla proti Tonymu Fergusonovi. Mlátit, mlátit a zase mlátit. A to nebude Khabibovi těžce chutnat a nakonec kapituluje. V jakém to bude kole? Na takové odhady nemám odvahu :)
Vítěz: Justin Gaethje KO/TKO

Tom: Není asi potřeba se rozepisovat o jejich stylu. Přál bych to oboum a umím si představit, že to jde na obě strany. Khabib ale asi vezme Justina tam, kde ještě nebyl a uvaří ho na fýzu.
Vítěz:
Khabib na body

Robert Whittaker vs. Jared Cannonier

whittaker Robert Whittaker | zdroj: Profimedia

Aleš: Bobby Knuckles for the win! Pořád věřím v návrat stále mladého Whittakera. Vyřešil si osobní a psychické problémy, vypadá motivovaný a zregenerovaný z vyčerpávajících válek s Romerem a nakládačky od Adesanyi. Cannonier je samozřejmě silný, ale myslím si, že jeho pozice na žebříčku je dána tím, že střední váha prochází generační obměnou. Whittaker patří mezi špičku a čekám, že nás čeká strhující souboj.
Vítěz: Whittaker na body

Jakub: Whittaker sice našel ztracenou motivaci, připadá mi ale, že už se tolik nebije do prsou, alespoň ne tak, jak to dělal dříve. Možná už mu opravdu chybí ta správná energie. Navíc se mi zdá, že trochu trpí na skleněnou bradu, na což hned v prvním kole poukázal Adesanya, sežraný loket od Tilla také nevypadal moc dobře. Whittakerův styl se mi líbí, Cannonier má ale v ruce pořádnou bombu, která mu na něj může stačit. Řekl bych, že v sobotu padne na úrodnou půdu.
Vítěz: Jared Cannonier zvítězí na KO/TKO

Ondřej: Whittaker byl dlouhá léta neporažen a držel neuvěřitelnou sérii vítězství. Jenže jako to bývá, jedna porážka může úplně změnit kariéru a to se možná stalo i bývalému šampionovi. Proti Adesanyovi neměl vůbec žádnou šanci a pokud něco výrazně nezměnil, na vrchol se nikdy nevráti. Cannonier na druhé straně má velkou formu, ukončil tři soupeře před limitem a plný sebevědomí. Očekávám potvrzení formy a ukončení bývalého šampiona před limitem.
Vítěz: Cannonier KO/TKO

Tonda: Tohle bude za mě velice vyrovnaný zápas. Whittaker už má sice největší slávu za sebou, ale pořád ze sebe dokáže hodně vymáčknout. S Adesanyou sice neměl nárok, ale jeho styl mu prostě nesedl. Cannonier se v poslední době chová jako uragán a své soupeře z oktagonu vyháněl hodně rychle. Tady ale narazí. Rozhodně nebude zaostávat nějak výrazně, ale bodově na tom bude ve finále hůře.
Vítěz: Whittaker na body

Tom: Ani tady se mi tipovat moc nechce, ale na zápas se těším jako kdysi na Vánoce. Roberta bych ale určitě neodepisoval.
Vítěz: Whittaker, TKO

Lukáš: Tohle bude pořádná řežba.Cannonier se ve střední váze nesetkal s bojovníkem takového kalibru, jako je Whittaker, ale ani ten se nesetkal s tím, co na něj chystá Cannonier. Whittaker je můj oblíbenec, ale bohužel myslím, že tady narazí.
Vítěz: Cannonier, TKO ve 2. kole

Alexander Volkov vs. Walt Harris

Alexander Volkov - Greg Hardy Zdroj: Profimedia.cz | zdroj: Profimedia

Aleš: Ach jo… Volkov je typ těžké váhy, kterých je zoufale málo. Disponuje skvělou technikou, není to “jen” polotěžká váha, které se nechce shazovat… jenže mu chybí to, co často v těžké váze rozhoduje. Buď brutální síla, která soupeře vypne nebo sklinč spojený s wrestlingem. V těžké váze tak dokáže kolem soupeře tancovat, rozebírat ho, ale pořád, po celou dobu, čekáte, zda nepřilétne od soupeře jeden “vypínák” a celý ten krásný kickbox nepřijde vniveč. Walt Harris má sílu na to Volkova vypnout, ale zároveň v zápase s Overeemem ukázal, že na některé mazáky prostě nemá. Což v 37 letech není pro jeho kariéru skvělá zpráva. Má sílu na to Volkova vypnout, ale jde o zápas na tři kola a myslím, že kontrola distance a technické kvality Rusa převáží.
Vítěz: Volkov na body

Jakub: Harris si prošel životní tragédií, divil jsem se, že se tak rychle vrátil do klece. V souboji s Overeemem nicméně nepůsobil moc přesvědčivě a ani bych se nedivil, kdyby hned na místě ukončil kariéru. Moc bych mu přál, aby se mu tentokrát zadařilo, asi bych si na to ale nevsadil. S Volkovem sice naposledy zametl Curtis Blades, který se spoléhal na takedowny. S Harrisem konečně dostane šanci předvést prvotřídní kickbox.
Vítěz: Alexander Volkov na body

Tonda: Za mě je tenhle fight zárukou toho, že skončí před limitem. Harris sice prohrál s Overemem, ale málem ho dokázal v prvním kole ukončit a z toho si do nadcházejícího zápasu určitě něco vezme. Bude dle mého hlavně útočit. Volkov už je dost zkušený na to, aby se nenechal strhnout a pojede spíše vyčkávací taktiku. Ta mu nakonec bude osudnou. Ve druhém nebo třetím kole půjde k zemi.
Vítěz: Harris, TKO 2./3. kolo

Ondřej: V těžké váze vždy očekáváme tvdé KO a pak utkání skončí na body. To se dle mého stane i teď v sobotu. Volkov je zkušený mazák, který využívá své výšky a soupeře si moc nepouští k tělu. Harris prožil obrovskou životní tragédii, ktérá se na něm musela podepsat a těžko říct, zda má dostatečnou motivaci a především vnitřní oheň, který potřebuje každý bojovník. Volkov využije svých zkušeností, utkání si pohlídá a vyhraje jednomyslně na body.
Vítěz: Volkov na body.

Lauren Murphy vs. Liliya Shakirova

Lauren Murphy zdroj: Profimedia

Aleš: Zatímco Lauren Murphy si pomalu kráčí muší divizí k titulovému zápasu, pro Shakirovou jde o narychlo sjednaný debut. Uzbečka za sebou nemá velkou kariéru a ani nějak úžasný rekord (6-1). Je jasné, že tady zachraňuje zápas, protože jej vzala necelé dva týdny před. Sice u podobných případů často vidíme velká překvapení, ale Murphy je příliš zkušená na to, aby nějaké dovolila.
Vítězka: Murphy, TKo v 2. kole

Tonda: Tady mi nezbývá nic jiného než souhlasit s Alešem. Výhody mluví ze všech stran pro Murphy, která se bude chtít ještě víc přiblížit k titulovému zápasu a půjde si dominantně za vítězstvím. Shakirova sice může překvapit, je to pořád MMA, ale myslím si, že zrovna v tomto duelu je to velice nepravděpodobné.
Vítězka: Murphy, TKO ve 2. kole

Magomed Ankalaev vs. Ion Cutelaba

Ion Cutelaba Ion Cutelaba | zdroj: Profimedia

Aleš: První zápas Ankalaev vyhrál proto, že Cutelaba předstíral, že je otřesený a zbaštil mu to hlavně rozhodčí a opravdu mizerným rozhodnutím dal vítězství Rusovi. Zápas se měl už dvakrát opakovat a dvakrát jej překazil covid-19, jímž se Cutelaba nakazil. Teď to snad konečně vyjde a čekám opravdu akční podívanou. Ovšem, nemylte se, to, že Ankalaev vyhrál kontroverzním rozhodnutím neznamená, že není lepší. Počítám, že Cutelaba se na soupeře vrhne v první minutě, v páté už bude vyčerpaný a Ankalaev jej v druhém kole dodělá.
Vítěz: Ankalaev, TKO v 2. kole

Tonda: Tady za mě promluví především statistiky. Ankalaev má skvělou formu a za svojí profesionální MMA kariéru prohrál jeden jediný zápas. Své soupeře dokáže s přehledem vypínat, ale zároveň zvládá i dlouhé duely. Cutelaba bude mít určitě v hlavě myšlenky na pomstu, které ho ale ovlivní spíše negativně. Dvě kola se sice bude držet, ale ve třetím už na svého oponenta nestačí.
Vítěz: Ankalaev, TKO ve 3. kole

Ondřej: Ankalaev vyhrál pět duelů v řadě a veze se na vítězné vlně. Svou formu potvrdí  i proti moldavskéhomu Hulkovi. Anakalaev zvítězí před limitem.
Vítěz: Ankalaev KO/TKO

Lukáš: Ankalaev je techničtější a přesnější, má lepší fýzu a v zápase používá hlavu. Cutelaba je prostě Hulk, který ničí především svojí silou. To ale na ruského bohatýra podle mě nebude stačit a dočkáme se podobného výsledku jako v minulém zápase. Snad to tentokrát rozhodčí nechá dohrát do konce.
Vítěz: Ankalaev, KO ve druhém kole

Stefan Struve vs. Tai Tuivasa

Stefan Struve Stefan Struve | zdroj: Profimedia

Aleš: V Praze jsem původně viděl poslední zápas “Skyscrapera” ale obrovitý Holanďan se z důchodu vrátil - aby prohrál s aktuálně průměrným Rothwellem (který ho ovšem dvakrát napálil do místa, které muže bolí nejvíc). Proti němu je Tuivasa, propagovaný jako velká mladá naděje těžké váhy, z nějž se zatím vyklubal přehypovaný podprůměrný fighter, který má mezery v technice, zápasu, kardiu i ve schopnosti měnit plán během boje. Struve je pro něj poslední šance, jak se udržet v UFC, protože by šlo o čtvrtou prohru v řadě a to s chlapíkem, který má skleněnou bradu a i přes svůj věk patří mezi veterány. A právě veteránský styl pošle Tuivasu domů s prohrou.
Vítěz: Struve, submisí v prvním kole

Tonda: Holandský mrakodrap sice avizoval konec kariéry, ale sám si uvědomil, že má UFC ještě co nabídnout a usoudili to i sami promotéři. Rothwell ho sice sestřelil, ale Tuivasa pro něj takové nebezpečí představovat nebude. Od tohoto zápasu asi nemůžeme úplně čekat pohlednou show. Půjde spíš o přetahovanou jak v postoji, tak na zemi. Vítěz se vykrystalizuje až po časovém limitu a bude to Struve.
Vítěz: Struve na body

Ondřej: Tai Tuivasa ztratil své kouzlo. Před pár lety byl považován za vycházející hvězdu těžké váhy, ale po několika porážkách se vrátil zpátky na zem. Struve využije svých zkušeností a Tuivasu porazí. “Mrakodrap” je skvělý na zemi a proto bych se nedivil, kdyby soupeře utáhl nějakou skvěle provedenou submisí.
Vítěz: Struve submission

Lukáš: Stefan Struve má více zkušeností, více zbraní a lepší techniku. Ale už si zažil příliš mnoho ran na svou bradu a jestli něco Tai Tuivasa umí, tak je to pravý capák na bradu. Myslím, že se trefí a bude vymalováno.
Vítěz: Tai Tuivasa, KO v 1. kole

Alex Oliveira vs. Shavkat Rakhmonov

Sobotta vs. Oliveira zdroj: Profimedia

Lukáš: Rakhmonov si prožije ostrý debut v UFC. Oliveira je ostřílený veterán, který v posledním zápase s Peterem Sobottou ukázal, jak dobře si umí držet soupeře od těla, a že jeho kopy dokážou soupeřem pořádně otřást. Rakhmonov s ním bude chtít boxovat a wrestlit a i když je dosud neporažený, myslím, že si to Oliveira pohlídá, a že vyhraje na body.
Vítěz: Olivera, na body
 

Nejnovější články