Odejít na vrcholu a neporažen. Takový je cíl šampiona Khabiba Nurmagomedova, kterého teď ale čeká nejtěžší zápas v kariéře

Odejít na vrcholu a neporažen. Takový je cíl šampiona Khabiba Nurmagomedova, kterého teď ale čeká nejtěžší zápas v kariéře zdroj: Profimedia

Khabib Nurmagomedov a jeho zesnulý otec měli společný cíl. Vyhrát 30 zápasů bez jediné porážky, odejít na vrcholu a zapsat se do historie jako neporažený šampion. V cestě mu ale bude tento víkend stát nebezpečný Justin Gaethje.

Khabib Nurmagomedov se zapsal zlatým písmem do historie bojových sportů a touží svou bilanci zaokrouhlit na neuvěřitelných 30 - 0. Výhrou nad Justinem Gaethjem na turnaji UFC 254 by zaznamenal třetí obhajobu mistrovského pásu a vylepšil dosavadní sérii výher na devětadvacet. V UFC porazil tucet bojovníků včetně Conora McGregora, Edsona Barbozy či Dustina Poiriera

Je opravdu výjimečné, aby bojovník prošel celou kariéru bez ztráty kytičky. Povedlo se to legendárním boxerům Rocky Marcianovi a Floydu Mayweatherovi. Pokud Khabib vyhraje následující dva duely, dá se očekávat, že ukončí úspěšnou kariéru a pověsí rukavice na hřebík. 

“Zatím opravdu nevím, ale bilance 30-0 by byla skvělá. Zní to opravdu dobře. 30-0 vypadá vážně skvěle. Bude to fantastický rekord, můžu být jako Mayweather v MMA. Uvidíme, jak to dopadne, jsem tomu velmi blízko,” prozradil rodák z Dagestánu 

Vyhrát 30 zápasů a neprohrát ani jednou je sen nejen Khabiba, ale také jeho nedávno zesnulého otce, Abdulmanapa Nurmagomedova, který chtěl, aby jeho syn odešel z MMA neporažen po 30. profesionálním zápase.

Teď ale před Khabibem stojí velice nebezpečný Justin Gaethje a mnoho odborníků je přesvědčeno, že právě ten bude pro Khabiba opravdu velkou zkouškou a komplikací v cestě za dokonalým rekordem 30-0. A jaký by měl být poslední zápas Khabiba, pakliže by nad Justinem vyhrál? Spekuluje se o možném souboji s Georgesem St. Pierrem a samozřejmě také o prokletém souboji s Tony Fergusonem.

Nurmagomedov nedávno prohlásil, že mu Dana White přichystal “něco speciálního”. Ačkoliv nikdo netuší, co to může být, Khabib požádal prezidenta UFC, aby s informací přišel až po případné výhře na sobotním turnaji. Přestože Gaethje nepatří mezi nejslavnější jména UFC, Khabib je přesvědčen, že 29. výhra upevní jeho pozici mezi legendami bojových sportů. 

“Ukončím Justina, pak ještě jednoho protivníka a zapíši se do historie. Už teď si mě budou lidé navždy pamatovat, protože na to, co se stalo s McGregorem před dvěma lety, lidé nikdy nezapomenou. I po padesáti letech budou ohromeni, je to stejné, jako když zápasil Muhammad Ali s Joem Frazierem v Manile. Vždy se na to bude vzpomínat.”

“Už teď jsem součástí historie, ale jde o můj odkaz. Justin je skvělý bojovník a posune mě blíž mezi legendy,” zakončil šampion lehké váhy. 

Ve dvaatřiceti letech patří Khabib po bok Jona Jonese, Georgese St. Pierra či Andersona Silvy, kteří jsou všeobecně považováni za nejlepší bojovníky v dějinách MMA. Projít celou kariéru bez porážky, je však neobyčejný počin, na který zatím cílí i šampion střední váhy Israel Adesanya. Příští dva zápasy rozhodnou, zda se to Khabibovi povede a zda naplní plán, který si se svým zesnulým otcem dali. 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články