Khabib nabídl svůj názor na Michaela Chandlera, který má být náhradníkem, pokud by on nebo Gaethje museli odstoupit

Khabib nabídl svůj názor na Michaela Chandlera, který má být náhradníkem, pokud by on nebo Gaethje museli odstoupit zdroj: Profimedia

Podle plánu má UFC 254 završit ostře sledovaný duel Nurmagomedov versus Gaethje. Pokud by však jeden z bojovníků vypadl, bude připraven náhradník. Podle šampiona si to ale nezaslouží.

Bývalý šampion Bellatoru Michael Chandler (21-5) se ihned po svém přestupu do UFC postaral o pořádný rozruch. Tomu napomohla i sama organizace, když oznámila, že jej povolá do zálohy pro případ, že by Khabib Nurmagomedov nebo Justin Gaethje museli odstoupit z hlavního zápasu nadcházejícího UFC 254.

Nebylo by na tom nic divného, pokud by Chandler opustil Bellatoru s šampionským pásem okolo pasu. Jenže tak tomu nebylo, o svůj titul v pérové váze totiž přišel v květnu 2019 v souboji s Patricio Freirem. Další dva soupeře ale ukončil v 1. kole a pravděpodobně by se dočkal odvety, kdyby se nerozhodl změnit přístav. Není se čemu divit, v Bellatoru stihl za necelých 8 let 16 zápasů, a přestože třikrát držel titul, zasloužené slávy se dočkal až po přestupu ke slavnější konkurenci. 

Michael Chandler vs. Benson Henderson 2 zdroj: Profimedia

Na Khabiba ale moc velký dojem neudělal. Šampion totiž není vůbec nadšený z představy, že by měl "nováček" ihned dostat šanci zabojovat o titul:

"Myslím, že proti Michaelovi Chandlerovi bych ani nemusel využít svůj wrestling. Vím, že přijel do Abú Zabí, udělá váhu a poletí zpátky domů. To si myslím. Díky, Michaele Chandlere. Běž domů a bojuj s nějakými jinými zápasníky."

"Není na vysoké úrovni titulového zápasu v UFC, protože před dvěma zápasy prohrál svůj titul v pérové váze Bellatoru, soupeř ho knockoutoval. Musí se tedy zlepšit, musí nejprve bojovat s někým z top 5 v UFC, aby ukázal světu, že může zápasit o titul. Až pak si o tom promluvíme."

Chandler reagoval stručně: "Nemůžu se dočkat, až ti ukážu, že se pleteš...Vidíme se brzy."Nutno uznat, že šampion má pravdu. Nebylo by asi úplně fér, aby nováček v UFC přeskočil zavedené bojovníky a hned dostal titulovou šanci, obzvlášť za stávající situace, kdy v lehké váze nouze o vyzyvatele rozhodně není. Na druhou stranu se dá chápat i vedení UFC, které chce mít pojistku, že o veledůležitý hlavní zápas na poslední chvíli nepřijde.

Zdroje:  TSN

Nejnovější články