„Ukončím Gaethjeho ve třetím kole, jsem chytřejší bojovník,“ slibuje neporažený šampion Khabib Nurmagomedov

„Ukončím Gaethjeho ve třetím kole, jsem chytřejší bojovník,“ slibuje neporažený šampion Khabib Nurmagomedov Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Vítězná taktika z osmadvaceti utkání se nemění. Khabib plánuje souboj přenést na zem, vyždímat z Gaethjeho fyzické síly a utkání ukončit ve třetím kole. 

Neporažený šampion lehké váhy s dokonalou bilancí 28-0, se nikdy netajil svou jasnou bojovou strategií. Khabib Nurmagomedov se chystá na svou další obhajobu a slibuje večer plný tlaku a dokonalého wrestlingu. 

Na turnaji UFC 254 vyzve dagestánského orla arizonský rodák Justin Gaethje, který v květnu letošního roku ukončil vítěznou sérii Tony Fergusona a stal se prozatimním šampionem našlapané lehké divize.

Na rozdíl od mnoha předchozích soupeřů, se Nurmagomedov postaví zkušenému wrestlerovi, vlastníku titulu All American, který získal během studií na univerzitě v Coloradu. Gaethje zatím v MMA neukázal, jak dobrý wrestlerem doopravdy je. V zápase preferuje boj v postoji a slaví úspěchy. Khabib respektuje kvality svého soupeře, ale očekává stejný výsledek, jako v předchozích osmadvaceti střetnutích. 

“Nic se nezmění. Zkusím s ním zápasit, dokud nepodlehne. Pokud ubrání první takedown, půjdu po druhém, pokud ubrání i druhý, půjdu po třetím. Zkusím to klidně stokrát,” nastínil šampion zápasovou strategii. 

Gaethje je sběratelem pozápasových bonusů, zápasy dokáže proměnit v absolutní válku v postoji a proto nemá potřebu zápasit na zemi. Na vysoké škole bylo téměř nemožné dostat Justina na zem a i když sám sebe nepovažuje za výjimečného wrestlera, Khabib moc dobře ví, že nebude snadné utkání přenést na zem a klíčem k úspěchu bude především trpělivost. 

“Myslím, že má dobrou, velmi dobrou obranu proti takedownům. Umí zápasit, zápasil celý život, ale myslím si, že posledních pěti letech nepoužíval wrestling tak jako já. Zápasím na tréninku i uvnitř klece a mé schopnosti mě dělají šampionem. V posledních letech se určitě ve wrestlingu nezlepšil. Samozřejmě má dobrou obranu, ale co fyzická kondice? Pokud budu tlačit v prvním a druhém kole, ve třetím ho ukončím. Nemá dobrou kondici,” poukázal Khabib na Gaethjeho nedostatky.

Šampion si také myslí, že je chytřejším bojovníkem, který více myslí na obranu. Gaethje dle statistik UFC absorbuje více než 8 úderu za minutu. 

“Myslím, že mé bojové IQ je větší jež jeho. Je to ale drsný chlap, co má rád krev. Je to skutečný válečník, ale když se bavíme o bojové inteligenci, jsem na tom lépe než Gaethje.” 

“Plánuji ho unavit a vzít mu fyzické síly. Třetí, možná čtvrté kolo a bude konec zápasu,” zakončil sebevědomý Nurmagomedov. 

Gaethje se nedávno vyjádřil, že na šampiona zatlačí a až bude prolita první krev, Khabib znejistí a upustí od své taktiky. Vyzyvatel musí v úvodu utkání ubránit pokusy o takedown a šampiona znejistit. Pokud Gaethje Khabibem dokáže otřást svými tvrdými údery, má velkou šanci na výhru. Ačkoliv Khabib vyhrál 28 utkání, spousta odborníků se shoduje, že Justin Gaethje bude nejtěžší zkouškou v kariéře dvaatřicetiletého šampiona. 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články