"Jsem nejlepší bojovník na světě," prohlašuje sebevědomě Jared Cannonier a chystá se knockoutovat bývalého šampiona

"Jsem nejlepší bojovník na světě," prohlašuje sebevědomě Jared Cannonier a chystá se knockoutovat bývalého šampiona zdroj: Profimedia

Jared Cannonier je téměř na vrcholu své kariéry. Šestatřicetiletý veterán je v životní formě a vyhlíží čtvrtý knockout v řadě, který ho posune k vysněnému titulovému utkání.

Jared Cannonier píše další kapitolu své neobvyklé zápasnické kariéry. Rodák z Aljašky začínal v nejtěžší váhové kategorii a přes polotěžkou váhu zakotvil ve střední divizi, kde slaví jeden úspěch za druhým. Na ostře sledovaném turnaji UFC 254, se pustí do největšího zápasu svého života. Jako dvojka žebříčku vyzve bývalého šampiona Roberta Whittakera a v případě vítězství, dostane v příštím roce titulovou příležitost.

Bojovník s bilancí 13-4 ve střední váze ukončil Davida Branche, tvrdými leg kicky rozkopal Andersona Silvu a ve svém posledním vystoupení porazil Jacka Hermanssona ve druhém kole tvrdým KO. Tři ukončení v řadě posunuly Cannoniera na druhé místo žebříčku a i když je trošku mimo zájem fanoušků, Dana White se nebál zařadit Jareda na kartu jednoho z nejsledovanějších turnajů letošního roku.

Vzhledem k aktuální formě se nelze divit, že je Cannonier plný sebevědomí a v sobotu půjde po dalším tvrdém ukončení. V rozhovoru prozradil, že sám sebe vidí jako nejsilnějšího muže planety.

„Vidím sám sebe, jako nejsilnějšího bojovníka na světě. Můžete nesouhlasit, ale v mé mysli to tak prostě je. Jsem nejlepší, nejsilnější a nejnebezpečnější.“

Jeho soupeř, bývalý šampion Robert Whittaker (21-5) slibuje opravdovou válku, ale Cannonier krvavý souboj odmítá, protože půjde za hladkým vítězstvím.

„Soupeř řekl, že chce válku, protože je zvyklý na dlouhé zápasy. Ale já do války nepůjdu, na to zapomeňte. Válka znamená, že musíte schytat spousty tvrdých úderů a to mě se nestane. Chci předvést bezchybný výkon a hladké vítězství.“

Šampion lehké váhy Israel Adesanya se neustále špičkuje s Jonem Jonesem, ale pokud své spory nevyřeší v oktagonu, dalším soupeřem pro Israela bude nejspíše buď podruhé Whittaker anebo právě Cannonier. Šestatřicetiletý veterán je přesvědčen, že to bude on, kdo v příštím roce vyzve neporaženého šampiona.

„Nezajímá mě, co lidé říkají. Až v sobotu zvítězím, stanu se právoplatným vyzyvatelem. Je mi jedno, kdo vlastní pás, titul ve střední váze bude můj. Již dlouho jsem věděl, že budu bojovat o titul.“

Do UFC vstoupil v roce 2015 jako těžká váha. Během let ale změnil stravu, tréninkový přístup a dokázal shodit více než 20 kilogramů. Nyní si drží ideální váhu a se shazováním nemá sebemenší problémy.

„Nikdy jsem neměl se shazováním problémy. Řekl jsem si, že nebudu tělo trápit náhlým a drastickým hubnutím, nepotřeboval jsem výhodu nad svými soupeři. Proto jsem zápasil v těžké váze, ale během tréninku a úpravy mé stravy, jsem přirozeně zhubl.“

Cannonier se odlišuje také tím, že před zápasem nekouká svým soupeřům do očí. Je bojovníkem, který sází na velkou vnitřní energii.

"Když na sebe hledíme, vyměnujeme si vnitřní energii. Proto se soupeřům nedívám do očí, nechci bojovat s jeho duší, chci aby jeho duše zůstala nedotčena," zakončil neobvyklým prohlášením.

Hlavní předzápas ostře sledovaného turnaje slibuje bitvu dvou skvělých postojářů, kteří dohromady ukončili pětadvacet soupeřů. Whittaker se po prohře s Adesanyou vrátil bodovým vítězstvím nad Darrenem Tillem, Cannonier se ale veze na vlně třech vítězství před limitem a společně s tím stoupá také jeho sebedůvěra.

Zdroje:  metro.co.uk

Nejnovější články