"Jsem připraven znovu bojovat o titul" hlasí Robert Whittaker po výhře nad Darrenem Tillem, kterému v boji zlomil koleno

"Jsem připraven znovu bojovat o titul" hlasí Robert Whittaker po výhře nad Darrenem Tillem, kterému v boji zlomil koleno Robert Whittaker | zdroj: Profimedia

První zápas po ztrátě titulu, je pro bojovníky velmi důležitý. Robert Whittaker návrat zvládl a chce zpět mistrovský pás.

Robert Whittaker během tří let kompletně vyčistil střední divizi a stal se právoplatným šampionem. Po porážce s Israelem Adesanyou potřeboval trošku času, aby znovu získal motivaci a chuť zápasit. Za prvního soupeře po ztrátě titulu, si vybral Darrena Tilla a moc dobře věděl, že v zápase potřebuje zvítězit.

“Samozřejmě jsem byl ve stresu a pod obrovským tlakem. Jsem opravdu šťastný. Zápas dopadl přesně tak, jak jsem si přál. Jsem rád, že jsem uspěl. Musel jsem ukázat všechny své dovednosti, byl to skvělý zápas, ale velmi stresující.” řekl na úvod bývalý šampion.

Whittaker souboj s Tillem nazval “šachovou partií” od prvního do posledního kola. I když o sobě nikdy nepochyboval, potřeboval se znovu vrátit na vítěznou vlnu a dokázat, že prohra s Adesanyou byla pouze náhoda, kterou touží časem odčinit. 

“Abych byl upřímný, jsem na té nejvyšší úrovni. Všichni to ví. V posledním zápase jsem nebyl sám sebou. Adesanya je skvělý bojovník, ale já jsem nebyl sám sebou a proto jsem prohrál. Jsem šampion bez titulu, tak to je. Těším se, až se vrátím zpátky do práce.”

Robert nepatří mezi aktivní zápasníky, většinou bojuje jednou za rok, ale nyní je připraven bojovat ještě v tomto kalendářním roce. Turnaj UFC 253 ozdobí titulový duel Adesanya vs. Costa a Whittaker je připraven startovat na stejném turnaji.

“Je to ideální čas. Budu se připravovat na zářijový termín. Pokud se všichni dostaneme na stejnou kartu, bude to skvělé. Budu připraven.”

Dana White australskému rodákovi zatím neslíbil další titulovou šanci, ale Whittaker tuší, že by taková příležitost mohla brzy přijít.

“Jsem připravený na titulový zápas. Kdykoliv. Na datu mi nezáleží. Jsem šampion a v sobotu jsem to všem dokázal. Jsem na té nejvyšší úrovni a připraven bojovat o titul.” 

Whittaker přetlačil Darrena Tilla po pěti kolech na body. Zápas se odehrával v postoji a fanouškům ukázal, jak vypadá ta nejvyšší úroveň strikingu v MMA. Robert se držel stanovené taktiky, kdy mixoval své údery s pokusy o takedowny a svými tvrdými kopy zranil Tillovi koleno, čímž mu sebral mu možnost pohybu. Sám Till uznal taktiku a kvality svého soupeře.

“Nehledám žádné výmluvy, ale musím vzdát Robertovi hold za druhé kolo. Prošlápl mi koleno, stejně jako jsem to já dělal Stephenu Thompsonovi - což by mělo nelegální," řekl se smíchem Till. "Vyhodil mi koleno a to ovlivnilo můj styl boje. Musel jsem zůstat statický a zakrývat bolest, mé koleno bylo na odpis. Byl to ale skvělý zápas, oba jsme si zasloužil vyhrát.” popsal své pocity liverpoolský rodák. 

Whittaker o Tillově zranění kolene vůbec nevěděl a když se to dozvěděl, moc si z toho hlavu nedělal:

"Opravdu? Tak to ten kop budu muset používat častěji," řekl se smíchem Whittaker.

Till z titulové debaty vypadl, Whittaker se posunul mezi hlavní vyzyvatele. O titul si to rozdají Adesanya s Costou a pro Roberta se jako ideální protivník jeví tvrdý střelec Jared Cannonier, nebo Jack Hermansson, který v posledním zápase utáhl Kelvina Gasteluma a zařadil se mezi elitu střední divize.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články