Bývalý šampion Robert Whittaker dokázal ve skvělé taktické bitvě těsně porazit Darrena Tilla

Bývalý šampion Robert Whittaker dokázal ve skvělé taktické bitvě těsně porazit Darrena Tilla zdroj: Profimedia

Oba borci předvedli výbornou podívanou, ale australský "Smrťák" byl přece jen o fous lepší.

Bývalý šampion Robert Whittaker se vracel do oktagonu poprvé od porážky, kterou mu uštědřil minulý rok Israel Adesanya a při které ztratil svůj šampionský titul. Během té doby bojoval se zraněními, ale hlavně s mentálním vyhořením, kdy podle svých slov neměl žádnou motivaci bojovat. Nakonec se mu však podařilo zažehnout vyhaslý oheň a do oktagonu se vrátil.

Tam na něj čekal britský vtipálek Darren Till, který nedávno přešel do střední váhy a v prosinci minulého roku se uvedl výhrou nad Kelvinem Gastelumem. Till je především skvělý striker, který má přesný a tvrdý levý direkt a své údery a kopy dokáže skvěle načasovat.

Oba bojovníci předvedli taktický zápas, kde se navzájem snažili toho druhého vycukat a donutit k chybě, kterou by mohli ihned potrestat.

A to se také stalo hned v úvodu zápasu, kdy Whittaker vlétl do Tilla a ten jej skvěle zakontroval krátkým tvrdým loktem, po kterém šel Whittaker na zem. Zvládl se ale postavit a snažil se odolat Tillově tlaku. Chvíli ale trvalo, než se zcela zregeneroval a to ho stálo první kolo, které vyhrál Darren Till.

Ve druhém kole už to bylo jinak a Whittaker oplatil Tillovi knockdown, když jej srazil k zemi pravým capákem. Tam jej Rob zalehl a začal mu dávat krátké ostré lokty. Nakonec se Darrenovi přece jen podařilo postavit a přenést zápas zpátky do postoje. Kromě několika lowkicků z Whittakerovi strany se ale už nic moc nestalo a tohle kolo vyhrál Whittaker.

Třetí kolo bylo asi nejvyrovnanější. Každý měl svůj moment, ale oba byli opatrní a nikdo se moc netrefoval. Na konci kola se Whittaker pokusil urvat kolo pro sebe takedownem, ale Till jej zastavil. Mohlo to jít oběma směry, ale pravděpodobně tohle kolo urval Whittaker svoji větší aktivitou.

Čtvrté kolo přineslo znovu strategickou bitvu a první půlku se nic moc nedělo. Whittaker okopával lýtko Tilla, které už bylo dost červené, ale britský bojovník si dokázal udržet pokerface. V půlce kola se Darren Till pořádně rozjel a trefil Roba znovu loktem. Whittaker se potom pokusil o takedown, ale ten dokázal Till opět ubránit, i když přitom schytal pár úderů na cestu. Těžko říct, kdo byl v tomto kole lepší, ale mohlo to jít za Darrenem.

Rob ale ukázal, že má mentalitu šampiona a v pátém kole se kousl a převzal otěže. Ve výměnách vyhrával a na konci kola ještě Darrena hodil na zem a přidal mu pár dobrých kolen.

Robert Whittaker vyhrál jednomyslně na body 48-47 u všech tří rozhodčích a po zápase se s Darrenem Tillem objímali, smáli a dělali si legraci ze svých fejkových útoků.

V pozápasovém rozhovoru Rob řekl, že to byl psychicky ohromně těžký zápas:

„Ten zápas byl tak stresující, doufám, že se to fanouškům líbilo. Upřímně, tohle byl asi nejtechničtější zápas, který jsem kdy bojoval.“

Darren Till ale také ukázal skvělé schopnosti a hold mu vzdal kromě Whittakera také úřadující šampion Israel Adesanya:

„Pořád bych jednou chtěl bojovat s Tillem. Jeho striking je nádherný. Drž se Darrene!“

Zdroje:  UFC

Nejnovější články