UFC Fight Night: Whittaker vs. Till – které zápasy byste si neměli nechat ujít?

UFC Fight Night: Whittaker vs. Till – které zápasy byste si neměli nechat ujít? Oba borci si při posledním stardownu vyhlásili válku. | zdroj: Profimedia

Poslední z turnajů na Fight Islandu je nabitý zajímavými zápasy. Pojďme si je představit

Na Fight Islandu se bude v neděli ráno konat poslední z červencové série turnajů, UFC Fight Night: Whittaker vs. Till. A UFC si na závěr nechalo pořádné eso v rukávu, protože tyto zápasy by klidně mohly tvořit číslovaný turnaj.
Pojďme si představit ty, které byste si neměli nechat ujít.

Robert Whittaker vs. Darren Till

Souboj bývalého šampiona střední váhy s britským Jokerem bude hlavním zápasem nabitého turnaje. Oba jsou v nejlepších letech, oba jsou skvělí strikeři a při posledním staredownu si výslovně vyhlásili válku. Tento zápas slibuje skvělou podívanou a rozhodně byste si jej neměli nechat ujít. Navíc se z něj pravděpodobně zrodí nový vyzyvatel, který se v budoucnu dost možná utká s vítězem mezi Israelem Adesanyou a Pauolem Costou. Pokud byste si rádi přečetli podrobnou analýzu obou bojovníků, přečtěte si tento článek.

Mauricio „Shogun“ Rua vs. Antonio Rogério Nogueira

Tenhle souboj v polotěžké váze by mohl mít označení „do třetice všeho dobrého“. Oba borci se spolu totiž už dvakrát utkali a v obou předchozích duelech se z vítězství radoval Mauricio Rua. Poprvé se spolu utkali v roce 2005, tehdy ještě v PRIDE FC, kde i přes skvělé první kolo nakonec Nogueira prohrál v atraktivním zápase na body. Druhou bitvu spolu měli o deset let později a Nogueira znovu prohrál na body. Souboj byl oceněn jako zápas večera a opravdu tam oba nechali všechno. Teď by to chtěl konečně „Lil Nog“ zlomit a „Shoguna“ porazit. Oba už mají nejlepší léta za sebou, ale jsou to legendy MMA a opravdoví válečníci a určitě se nebudou šetřit.

nogueira lil nog spann Antônio Rogério Nogueira - Ryan Spann, UFC 237 | zdroj: Profimedia

Fabricio Werdum vs. Alexander „Mauler“ Gustafsson

Debut Alexe Gustafssona v těžké váze je hodně sledovaným krokem sympatického švédského vikinga a ukáže, jak na tom Alex je po fyzické i psychické stránce. Minulý rok totiž pověsil rukavice na hřebík a odešel do důchodu. Jenže to mu moc dlouho nevydrželo a řekl si, že to zkusí v těžké váze. UFC ho moc nešetří a dalo mu hned ze startu bývalého šampiona Fabricia Werduma.
Werdum je specialista na boj na zemi a Alex s ním na zem určitě dobrovolně nepůjde. V posledních letech se ale Werdum hodně zlepšil i v postoji, i když v posledním zápase s Alexeyem Oleinikem toho v postoji moc neukázal. Werdum se vrátil po dvouleté stopce za doping a s Oleinikem prohrál na body.
Alex má skvělý boxing a wrestling a pokud si dokáže udržet Werduma od těla a bude ho ostřelovat svými rychlými direkty, mohlo by to pro něj být snadná práce. Ale bývalého šampiona Werduma by rozhodně neměl podceňovat, protože dokázal porazit i takové legendy jako Caina Velasqueze nebo Fedora Emelianenka.

gustafsson smith finish Alexander Gustafsson - Anthony Smith, UFC Stockholm | zdroj: Profimedia

Carla Esparza vs. Marina Rodriguez

Souboj ve slámové váze nám v podání něžného pohlaví představí bojovnice Carla Esparza a Marina Rodriguez. Esparza je veteránkou a na kontě má už 22 zápasů. Bojovala a porážela i ty nejlepší, jako třeba Rose Namajunas nebo v posledním zápase Michelle Waterson. Vyhrála 3 zápasy v řadě a teď ji čeká test v podobě dosud neporažené (se dvěma remízami) Mariny Rodriguez. Ta má méně zkušeností, ale je o něco agresivnější a má solidní Muay Thai. Esparza je zase skvělá zemařka a bude chtít vzít svoji soupeřku do hlubokých vod BJJ. Souboj stylů jako vyšitý a bude zajímavé sledovat, které bojovnici se povede prosadit si svou disciplínu.

Gadzhimurad Antigulov vs. Paul Craig

Dagestán vs. Skotsko v polotěžké váze. Paul Craig je expert na BJJ, 11 jeho vítězství z celkových 12 vyhrál na submisi a jedenkrát vyhrál na KO. Až na poslední zápas, kdy remízoval s Mauriciem Ruou, nešel žádný jeho zápas před bodové rozhodčí. Antigulov je rodák z dagestánu, a jeho specialitou jsou rovněž submise, kterých má na kontě rovnou 15. Jen jeden jeho zápas šel k bodovým rozhodčím, a tak je velká pravděpodobnost, že tento zápas skončí také před limitem.

Alex Oliveira vs. Peter Sobotta

V zápase ve welterové divizi se proti sobě postaví 32 letý brazilský „Cowboy“ Alex Oliveira a 33 letý polsko-německý bojovník Peter Sobotta. Ten naposledy bojoval před dvěma lety a tehdy prohrál s Leonem Edwardsem. Oliveira bojoval nedávno, v březnu letošního roku a vyhrál nad Maxem Griffinem. Oba vědí, jak své soupeře ukončit a oba budou chtít vyhrát.

Khamzat Chimaev vs. Rhys McKee

Chimaev bude mít možnost pokořit rekord novodobého UFC. Pokud by totiž McKeeho porazil, byl by prvním bojovníkem, který vyhrál 2 zápasy během 10 dnů. Minulý týden ve středu totiž Chimaev totálně přejel svého soupeře Johna Phillipse, kterému nedal žádnou šanci a ve druhém kole jej ukončil na D’Arce choke. Chimaev si hned po výhře řekl o další zápas a tak jej dostal. UFC na poslední chvíli sehnalo irského Rhyse McKeeho, který zápas vzal a ačkoliv má dobré skóre 10-2-1, je velice pravděpodobné, že jde proti rozjetému Chimaevovi na porážku. Jediné, co by mu mohlo hrát do karet je, že Chimaev před týdnem bojoval ve střední divizi a teď bude muset hubnout do welterové váhy a mohlo by mu to vzít dost sil. Ale jinak to bude souboj elitního grapplera Chimaeva (který umí i postoj), proti dobrému strikerovi McKeemu.

Hlavní karta začíná už v neděli ve 2 hodiny ráno a pokud se vám nebude chtít vstávat, můžete si přečíst naše reporty ze zápasů.

Zdroje:  Sherdog

Nejnovější články