Robert Whittaker se chystá na Darrena Tilla: „Má jenom tu svoji levačku, to je všechno“

Robert Whittaker se chystá na Darrena Tilla: „Má jenom tu svoji levačku, to je všechno“ zdroj: Profimedia

Po delší pauze má znovu hlad po vítězství a teď se australský bojovník Robert Whittaker vrací znovu do akce.

Robert Whittaker bude chtít tuto neděli v hlavním zápase dalšího turnaje UFC porazit svého soupeře, britského provokatéra, Darrena Tilla.

Po začátcích ve welterové váze předvedl Whittaker spanilou jízdu napříč střední divizí a po sedmi výhrách v řadě, nad soupeři jako Brad Tavares, Uriah Hall, Derek Brunson, nebo „Jacaré“ Souza, si to rozdal o prozatimní titul s Yoelem Romerem.

A oba borci předvedli jednu z nejlepších bitev v oktagonu. Zápas byl dost vyrovnaný, ale Whittaker byl přece jen o něco lepší a nakonec tak dostal po pětikolové bitvě pás prozatímního šampiona kolem pasu. Poté byl Rob povýšen na právoplatného šampiona a jeho první obhajoba nebyla proti nikomu jinému, než starému známému Yoelu Romerovi. Tentokrát byl zápas ještě těsnější a ještě brutálnější, ale i v tomto případě rozhodčí přisoudili vítězství Whittakerovi a Romero podruhé odešel s prázdnou.

Minulý rok na podzim nastoupil „Bobby Knuckles“ ke své druhé obhajobě titulu, proti rozjetému Israeli Adesanyovi. Tam ale narazil a ve druhém kole od Adesanyi schytal tvrdé KO. Od té doby nebojoval a dlouho se spekulovalo co s ním je, až nakonec Rob sám přiznal, že byl úplně vyhořelý a na bojování neměl ani pomyšlení.

Teď už je, zdá se, zpátky a brousí si zuby na Darrena Tilla. Oba se dlouhou dobu vtipně pošťuchovali na sociálních médiích a dokonce se „domluvili“, že na zápas nebudou vůbec trénovat, a že jejich dieta bude na brambůrkách a tatarské omáčce.

Tomu samozřejmě Whittaker nevěří a sám tuto „dohodu“ nedodržel. „Byl jsem zrovna v gymu, když jsem to psal. Nevěřím mu a on nevěří mně. I přesto, že jsme k sobě byli přátelští -  a je to dobré takový být, protože si myslím, že člověk by takový měl být, měli bychom být vzory pro ostatní lidi – nevěřím mu ani nos mezi očima.“

„Po tom, co řekl, že bude jíst jenom „brambůrky a omáčku“, trénoval jsem dvakrát tolik. Doufám, že mi věřil, doufám, že netrénoval, protože já jsem trénoval jako o život a do klece půjdu v super formě.“

Rob skutečně nepohrdne jakoukoliv výhodou, kterou by na svého soupeře měl. „Doufám, že si zlomí nohu, když půjde do oktagonu, pak s ním budu bojovat i s tou zlomenou nohou,“ řekl se smíchem Whittaker.

„Jeho největší zbraň je jeho levačka, on to ví stejně jako já. Proto si myslím, že jsem pro něj nebezpečnější, než je on pro mě. Protože já mám spoustu největších zbraní. Mám tolik nebezpečných úderů, jsem tolik kreativní, umím využívat úhly… On má jenom svoji levačku, to je všechno co má.“

„Budu si toho vědom, jeho levačka má můj respekt, ale já mám na něj tolik fint, o kterých bude muset přemýšlet“

Whittaker sice působí velice přátelsky, ale rozhodně nehodlá v kleci nikoho šetřit:

„Abych byl upřímný, nemám rád nikoho ve střední divizi. Tak to je. Jestli jsi ve střední divizi, tak tě moc nemám rád. Ale ne že bych tě nesnášel, to si nepleťte. Nemám je rád, ale zároveň k nim nemám zášť. Jsem neutrální.“

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články