Alexandera Gustafssona čeká debut v těžké váze: "Jsem tu, abych vyhrával," hlásí švédský bombér

Alexandera Gustafssona čeká debut v těžké váze: "Jsem tu, abych vyhrával," hlásí švédský bombér Alexander Gustafsson | zdroj: Profimedia

Hvězda polotěžké váhy Alexander Gustafsson restartoval svoji kariéru a zamířil do nejtěžší váhové divize, kde vyzve Fabricia Werduma.

Švédský dlouhán Alexander Gustafsson patří mezi nejoblíbenější bojovníky polotěžké váhy a zpráva o konci kariéry zasáhla fanoušky po celém světě. Bývalý titulový vyzyvatel se před rokem rozhodl odejít do předčasného důchodu, když po svém posledním zápase položil rukavice na podlahu oktagonu, což je gesto značící ukončení profesionální kariéry. 

Gustafsson tehdy prohrál na domácí půdě s Anthony Smithem, připsal si druhou porážku v řadě a ztratil motivaci dále zápasit. Po čase své rozhodnutí přehodnotil a chce pokračovat v úspěšné zápasnické kariéře. A věří, že se vrátí silnější, než kdy předtím.

“Byl to emotivní okamžik. Byl jsem zlomený. Tvrdý zápas na domácí půdě ve Stockholmu. Čelil jsem soupeři, o kterém vím, že ho dokážu porazit, ale nevyšlo to.” začal Alex rozhovor na předzápasové tiskové konferenci.

“Byla to těžká noc. Mé emoce a myšlenky mi způsobily v hlavě naprostý chaos.” 

Třiatřicetiletý bojovník si však rychle srovnal myšlenky a začal spřádat plány na svůj návrat. 

“Po dvou měsících jsem se vrátil zpět do tréninku. Mám novou motivaci a proto jsem tady.”

Kariéru v UFC odstartoval v roce 2009 v polotěžké váze a třikrát se probojoval k titulovému zápasu. Na UFC 165 předvedl Gustafsson skvělý výkon, pořádně zatopil Jonu Jonesovi, ale prohrál po pěti kolech na body. O tři roky později přišla další titulová prohra, tentokrát s Danielem Cormierem na turnaji UFC 192. Ve svém třetím zápase o šampionský pás, narazil “Mauler” znovu na Jona Jonese, který mu ukázal, kdo je opravdovým králem polotěžké váhy. Gustafsson neměl v utkání sebemenší šanci a prohrál ve třetím kole na technické KO. 

Po již zmíněné porážce s Anthony Smithem, se rozhodl k přesunu do těžké divize, kam již dříve zamířil Daniel Cormier a několik dalších bývalých polotěžkých vah. 

“Cítím, že je ten správný čas, abych přestoupil do těžké váhy. Jsem opravdu velký a těžký. V těžké váze se cítím opravdu dobře. Přijal jsem zápas s Werdumem a moc se těším. Jsem teď silnější, silnější než jsem byl v polotěžké váze.” 

Souboj s bývalým šampiónem ukáže, jak si Alex povede mezi těmi největšími a nejsilnějšími bojovníky, kteří pro KO nechodí daleko. Poté se rozhodne, zda pro něj přesun do těžké váhy bude natrvalo.

“Bude to pro mě velká výzva. Samozřejmě, že zvítězím, ale uvidíme, jak se budu cítit. Fabricio je legenda, bývalý šampion. Ideální příležitost, jak se vrátit zpět na scénu. V sobotu porazím Werduma a půjdu pro další skalp. Jsem tu, abych vyhrával,” řekl rozhodně a sebevědomě populární švédský bojovník. 

Poslední vítězství si připsal nad Gloverem Teixeirou v roce 2017, kterého ukončil sérií tvrdých zvedáků.
Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články