Werdum prozradil, že kdysi na tréningu rozsekl Gustafssonovi hlavu kolenem. Teď mu to bude moct Alex vrátit v oktagonu

Werdum prozradil, že kdysi na tréningu rozsekl Gustafssonovi hlavu kolenem. Teď mu to bude moct Alex vrátit v oktagonu Fabricio Werdum | zdroj: Profimedia

Fabricio Werdum a Alexander Gustafsson spolu mají nevyřízené účty a už 25. července si o tom budou moct "promluvit" v oktagonu.

Fabricio Werdum rozhodně není žádný beránek a svoji povahou si nadělal spoustu nepřátel i mezi zápasníky. Od Tonyho Fergusona přes Colbyho Covingtona (tam by se to ještě dalo pochopit), po Alexandera Gustafssona.

A právě Alexe Gustafssona má Werdum 25. července přivítat do těžké váhy, kam se sympatický Švéd chystá přesunout z polotíhy. O vzájemnou rivalitu asi nebude nouze a Werdum se rozpovídal o události, která vedla k tomu, že Alex a Werdum asi nebudou nejlepší kámoši:

„Stalo se to asi před 8 lety, kdy jsem šel trénovat wrestling do gymu k Marku Munozovi. Když jsem tam přijel, byl tam Travis Browne a Gustafsson, kteří tam dělali MMA sparringy pod dohledem trenéra. Ten mě pozval, abych se k nim připojil. Myslel jsem, že se budeme střídat, ale on mě postavil doprostřed a oba dva se na mě střídali.

To samozřejmě nebylo fér. Jako prvního jsem dostal Browna a potom Gustafssona a potom zase Browna a pak Gustafssona. Ve druhém kole sparringů, mi Gustafsson otevřel tržnou ránu na nosu. Potom jsem ho chytil za krk do thajského klinče a dal mu koleno do obličeje, které mu otevřelo velkou tržnou ránu. Dokážu si představit, že to bylo tak na 5 stehů. Samozřejmě, Gustafsson a jeho trenér se na mě naštvali, řekli pár škaredých slov a sparring neskončil v dobré atmosféře.“

Abyste rozuměli, jak probíhají takové sparringy po brazilsku, podívejte se na trénink Werduma a Wanderleie Silvy. Z toho, co je ze začátku jen malá oťukávaná, se brzo stane pořádná řežba:

 

Alexander Gustafsson je bývalý vyzyvatel v polotěžké váze a jeden z mála lidí, kteří dokázali vzít Jona Jonese do „hlubokých vod“. V jejich prvním vzájemném zápase, který je mimochodem jedním z nejlepších v historii MMA, sice prohrál na body, ale předvedl skvělý výkon a mnozí jej dokonce viděli jako vítěze. Potom přišla další šance na titul proti Danielovi Cormierovi, ale ani tam se to Gustafssonovi nepovedlo a prohrál na split decision. Do třetice všeho dobrého to zkusil znovu s Jonem Jonesem, ale tentokrát mu Jones nedovolil žádné velké akce a přesvědčivě jej porazil na TKO. Po další prohře s Anthony Smithem ohlásil Gustafsson odchod do zápasnického důchodu, ale moc dlouho mu to nevydrželo a teď chce zkusit štěstí v těžké váze.

Alexander Gustafsson zdroj: Profimedia

Fabricio Werdum se nedávno vrátil do oktagonu po dvouleté nucené pauze, kterou dostal kvůli dopingovému nálezu. Bývalý šampion UFC a několikanásobný mistr světa v BJJ, se v oktagonu potkal s Alexeyem Oleynikem, ale vůbec nepůsobil sebevědomě a těsný zápas prohrál body.

Teď má zacíleno na Gustafssona a jeho taktika v zápase se zdá být jasná:

„Nemám problém mluvit o taktice. Gustafsson ví, že ho chci vzít na zem, to není žádné tajemství. A já ho tam vezmu a donutím ho odplácat. Žiju na stejné ulici jako Lyoto Machida a ten mi hodně pomáhá s tímto zápasem.“

Alexander Gustafsson je komplexní bojovník, který rád bojuje v postoji, ale nebojí se využít ani svého velice dobrého wrestlingu. Na zem, kde je Werdum nejvíce nebezpečný, se mu ale asi chtít nebude a bude se pravděpodobně snažit ostřelovat ho v postoji. Alexovi pomáhá s přípravou ve švédském Allstars Gymu i jeho kamarád a bývalý sparingpartner, Viktor Pešta.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články