Bývalý šampion se vrací. Werdum volá po zápasu s Oleinikem

Bývalý šampion se vrací. Werdum volá po zápasu s Oleinikem zdroj: Profimedia

Uvidíme souboj nejlepších grapplerů těžké váhy? Werdum vyzval Alekseie Oleinika. 

Bývalý šampion těžké váhy, brazilský jiu jitsu master, Fabricio Werdum je stále mimo hru. V dubnu mu ale vyprší trest od antidopingové organizace USADA, která v roce 2018 obvinila Verduma z užívání zakázaných látek. Brazilcův návrat se blíží a zdá se, že si vybral soupeře. 

Na sobotním turnaji UFC 246 se opět předvedl ruský hroznýš, Aleksei Oleinik, který utáhl již šestačtyřicátého soupeře a drží rekord mezi profesionálními MMA zápasníky. Werdum na sociálních sítích Oleinikovi pogratuloval, ale řekl, že je lepší jiu jitsu bojovník.

"Gratuluji Aleksei, máš můj respekt, ale mé jiu jitsu je lepší. Pojďme si zatancovat, ideální příležitost k mému návratu do UFC." 

Werdum netrpělivě očekává návrat mezi zápasnickou elitu. Naposledy bojoval před dvěma lety a prohrál s ruským dlouhánem Alexanderem Volkovem. Ve svých dvaačtyřiceti letech zdaleka nemyslí na konec kariéry a duel s Oleinikem ozdobí jakýkoliv číslovaný turnaj. Oba bojovníci patří mezi to nejlepší, co těžká váha nabízí a kombinovaně v oktagonu utáhli ty největší hvězdy světového MMA. 

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články