Švédský „viking“ Alexander Gustafsson hlásí návrat do boje a utká se s Fabriciem Werdumem v těžké váze

Švédský „viking“ Alexander Gustafsson hlásí návrat do boje a utká se s Fabriciem Werdumem v těžké váze Alexander Gustafsson - Anthony Smith, UFC Stockholm | zdroj: Profimedia

Alexander Gustafsson to v zápasnickém důchodu moc dlouho nevydržel a je připraven čelit výzvě v podobě Fabricia Werduma.

Podle potvrzených informací brazilského serveru Combate, se můžeme těšit na souboj dvou zkušených veteránů. Alexander Gustafsson před rokem, po prohře s Anthony Smithem, oznámil svůj odchod do důchodu. Papuče a rybaření však 33 letého švédského vikinga moc dlouho nebavily a teď se vrací do oktagonu UFC.

Gustafsson celou svou kariéru nastupoval v polotěžké váze a třikrát bojoval o titul. Ani jednou však nebyl úspěšný, i když jeho první zápas s Jonem Jonesem byl velice těsný a podle mnohých měl vyhrát právě Gustafsson. Teď by rodák ze Švédska rád zkusil štěstí v těžké váze a to proti legendárnímu Brazilci, Fabriciu Werdumovi.

Nedávno podobnou změnu udělal i Gustafssonův týmový kolega, Ilir Latifi, který z polotěžké váhy přešel do těžké a dostal hned ze startu pořádnou porci ve formě Derricka Lewise. I přestože byl Latifi o dost menší, dokázal Lewisovi, především svým wrestlingem dost zatopit a předvedl vyrovnaný zápas. Lewis měl však především ve strikingu o něco více navrch a zaslouženě vyhrál na body. Podobně na tom byl i kolega z polotíhy, Ovince Saint Preux, kterého v těžké váze přivítal řezník Ben Rothwell. Ani tomu se však nepodařilo vyhrát a v dobrém zápase prohrál poměrně těsně na body. Bude tak zajímavé sledovat, jestli se Alexanderovi Gustafssonovi podaří prolomit kletbu polotěžkých vah a porazit Werduma.

Bývalý UFC šampion Fabricio Werdum bojoval naposledy před měsícem proti Alexeyovi Oleynikovi a prohrál s ním na body. V zápase šlo poznat, že předtím 2 roky nezápasil kvůli dopingovému nálezu a vypadal dost ztuhle a nedokázal se dostat do tempa. Alexander by jej však určitě neměl podceňovat, protože tento několikanásobný mistr v BJJ dokáže především na zemi neskutečné kousky. Jeho striking šel v posledních letech hodně nahoru, ale v posledním zápase s Oleinikem se v postoji moc nepředvedl a toho by mohl Gustafsson využít.

Zápas mezi Gustafssonem a Werdumem by se měl odehrát 25. července na „Fight Islandu“, který UFC buduje kvůli koronavirové pandemii. Na stejné datum jsou už připraveny zápasy také mezi Robertem Whittakerem a Darrenem Tillem, spolu s veteránem Antonio Rogerio Nogueirou a Mauricio „Shogunem“ Ruou, takže na tomto turnaji nebude o skvělé zápasy nouze.

A pokud se nemůžete dočkat už teď, vychutnejte si první střetnutí mezi Alexanderem Gustafssonem a Jonem Jonesem, které je považováno za jeden z nejlepších zápasů v historii MMA.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články