Khamzat Chimaev neztrácí čas a po 10 dnech od dominantní výhry bude mít na Fight Islandu další zápas

Khamzat Chimaev neztrácí čas a po 10 dnech od dominantní výhry bude mít na Fight Islandu další zápas Chimaev do UFC vlétl jako uragán. | zdroj: Getty Images

Sotva Khamzat Chimaev vyhrál svůj UFC debut, už jde do dalšího zápasu.

Khamzat Chimaev je švédsko-čečenský bojovník, který trénuje v Allstars gymu ve Stockholmu a minulý týden ve středu a do UFC vlétl jako uragán.

Ve svém UFC debutu, který se konal před necelým týdnem ve střední váze, totálně přejel svého soupeře Johna Phillipse, zapsal si své první vítězství v UFC oktagonu a ještě vyhrál bonus za výkon večera.

A slovní spojení „totálně přejel“ je v tomto případě opravdu na místě. Během celého zápasu jej totiž Phillips ani jednou netrefil a Chimaev mu dominoval po celou dobu.

Hned na začátku prvního kola kopl Chimaev highkick na hlavu Phillipse, čímž jej donutil zvednout ruce a poté na něj šel krásný double leg takedown. Dostal Phillipse na zem a odtamtud jej celé kolo nepustil. Použil na něj Khabibovu techniku známou jako „dagestánská pouta“ a celé kolo jej nepustil ze „želvy“. Neustále jej zasypával údery a frustrovaného a zkrvaveného Phillipse zachránil až konec kola.

Ne však nadlouho, druhé kolo začalo hodně podobně. Chimaev vzal Phillipse zase ihned na zem, dostal se do dominantní pozice a pokračoval v bití. Zakrátko našel vhodný moment pro submisi a nasadil Phillipsovi D’Arce choke, po kterém Phillips odklepal.

Po zápase Chimaev ihned zamířil za Danou Whitem a řekl mu, že by chtěl bojovat i příští týden, což zopakoval i v pozápasovém rozhovoru:

„Cítím se skvěle, chci bojovat příští týden, je mi jedno kdy, jestli dneska nebo zítra. Chci bojovat, jsem hodně hladový."

„Jestli máte někoho s kým bych mohl zápasit, dejte mi ten zápas. Budu zápasit kdy budete chtít. Budu tady šampionem, v 77 kilech. Je mi jedno koho, dejte mi nějakého borce a já ho rozdrtím,“ řekl hodně sebevědomě, ale docela uvěřitelně Chimaev.

A Dana White mu jeho přání splnil a narychlo mu sehnal soupeře. V sobotním UFC Fight Night: Whittaker vs. Till, se tak Chimaev utká s irským Rhysem McKeem, tentokrát ale ne v prelims, ale na hlavní kartě.

Pro McKeeho to bude jeho první zápas v UFC, ale má dost zkušeností v organizaci Cage Warriors a jeho rekord 10-2-1 není vůbec špatný. Ale 24 letý McKee to bude mít proti Chimaevovi hodně těžké.

McKee je totiž především striker, což je na grapplerský styl Chimaeva jako dělané. Navíc má Chimaev za sebou obdivuhodnou statistiku, kdy v sedmi profesionálních zápasech všechny vyhrál a všechny před limitem. Chimaev se dokonce nikdy nedostal ani do třetího kola.

Pokud by Chimaev vyhrál svůj druhý zápas během 10 dnů, byl by to rekord, který se v moderní historii UFC ještě nikomu nepovedl.

Khamzat Chimaev bývá označován za „Khabiba 2.0“ a nejen vizáží. Svým stylem je dagestánskému šampionovi velice podobný a není pochyb, že tento 26 letý bojovník má před sebou velkou budoucnost.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články