Včerejší turnaj UFC on ESPN 13 přinesl skvělé výkony a zajímavé příběhy

Včerejší turnaj UFC on ESPN 13 přinesl skvělé výkony a zajímavé příběhy Ilustrační foto: Mounir Lazzez zasahuje svého soupeře naskočeným kolenem. | zdroj: Profimedia

Na včerejším turnaji UFC byly uděleny tři bonusy za výkon večera a o zajímavé příběhy nebyla nouze.

Turnaj UFC on ESPN 13: Kattar vs. Ige, který se ve čtvrtek ráno odehrál na Fight Islandu sice na kartě neměl ta největší jména, ale objevili se tam bojovníci, které bude určitě dobré dále sledovat.

Hlavní kartě dominoval hlavní zápas večera, ve kterém Calvin Kattar přestřílel na body Dana Igeho, ale byla to především preliminary card, kde se bojovníci postarali o skvělé výkony. Zatímco na hlavní kartě došly všechny zápasy až k bodovým rozhodčím, na prelims skončily kromě jednoho duelu všechny zápasy před limitem.

Bonus za zápas večera si odnesl Mounir „The Sniper“ Lazzez, a protože jeho soupeř Abdul Razak Alhassan neudělal váhu, neměl na bonus nárok a tak Lazzez nedostal jen 50, ale rovnou 100 tisíc dolarů.

Lazzez je vůbec dítě štěstěny, do UFC se dostal tak, že jeho kamarád potkal v restauraci v Las Vegas šéfa UFC, Danu Whitea, dal se s ním do řeči a ukázal mu „highlight“ video Lazzeze na YouTube. Dana White byl příjemně překvapen a Lazzeze dal na soupisku UFC.

A „Sniper“ jej rozhodně nezklamal. S Alhassanem předvedl opravdu skvělý zápas a ukázal, že by mohl mít v UFC budoucnost. Alhassan se do Lazzeze pustil jako zběsilý, ale Lazzez dokázal počáteční krupobití Alhassanových úderů ustát a pak postupně přebíral otěže zápasu. Alhassan ale neustále hrozil tvrdými údery a tak se z tohoto duelu stal velice atraktivní zápas.

Další bonus za výkon večera dostal Khamzat Chimaev, který se utkal s Johnem Phillipsem a ve druhém kole jej donutil odklepat na D’Arce choke.

Chimaeva někteří fanoušci označují jako Khabiba 2.0 a tato přezdívka není tak daleko od pravdy. Kromě vizáže a přízvuku si jsou podobní i v dominanci, kterou mají v oktagonu a taky v tom, že dosud nebyli poraženi. Chimaev trénuje ve švédském Allstars gymu, po boku Alexandera Gustafssona, kterého nedávno při sparringu poslal skvělým frontkickem na zem.

Také Modestas Bukauskas má pravděpodobně světlou budoucnost. Ten se střetl s Andreasem Michailidisem, který jej v posledních vteřinách prvního kola natlačil na klec a snažil se mu vzít double leg takedown a shodit jej na zem. Jenže Bukauskas mu při té příležitosti začal dávat lokty do hlavy a to bylo na Michailidise moc. Se sirénou označující konec kola se svezl na zem a rozhodčí na něm viděl, že je otřesený. Michailidis zůstal dřepět a chtěl se trochu smolně opřít o dveře klece, které ale už byly otevřené. Vypadl z klece a rozhodčí to bral tak, že je otřesený a nenechal Bukauskase pokračovat. Ten ještě trochu protestoval, že lokty dostal na temeno hlavy, ale bylo vidět, že je otřesený a zápas už byl stejně ukončený. Je nutné říct, že lokty od Bukauskase byly opravdu hraniční a některý z nich opravdu mohl Michailidise zasáhnout do temene, ale na výsledku zápasu to nic nezměnilo. Modestas se tak stal prvním borcem z Litvy, který si připsal výhru v UFC.

Třetím borcem, který dostal bonus za výkon večera byl Lerone Murphy. Ten sice v souboji s Ricardem Ramosem tahal většinu prvního kola za kratší konec, ale na konci kola jej sejmul na zem a svými bombami mu nedal šanci. Rozhodčí zápas ukončil a Lerone Murphy slavil vítězství a potét také 50 tisícový bonus za výkon večera. Leronův příběh je ale natolik zajímavý, že si o něm povíme v samostatném článku.

Zdroje:  Sherdog , ufc.com

Nejnovější články