Kdo bude dalším soupeřem Jiřího Procházky? Jedno jméno se jeví jako velice pravděpodobné

Kdo bude dalším soupeřem Jiřího Procházky? Jedno jméno se jeví jako velice pravděpodobné zdroj: Profimedia

UFC zařadilo českého samuraje do svého žebříčku polotěžké váhy a my se tak můžeme podívat na jeho přístího potenciálního soupeře.

Po famózní výhře na nedělním turnaji UFC 251, kde Jiří Procházka ve druhém kole knockoutoval Volkana Oezdemira, se český bojovník objevil v žebříčku polotěžké váhy UFC.

Přestože právě porazil Oezdemira, který byl předtím na 7. místě, UFC českého bojovníka zařadilo na 8. místo. Na 7. místo postoupil trochu nesmyslně Alexander Gustafsson a Volkan Oezdemir se propadl o 2 pozice dolů na 9. místo.

Jirka Procházka už několikrát řekl, že si soupeře nevybírá a koho mu UFC předhodí, toho vezme. Na titul si věří, ale zároveň nechce svou cestu na vrchol uspěchat. Kdo by tedy byl jeho příští ideální soupeř?

Alexander Gustafsson, který je jen o příčku nad Jirkou, by byl určitě velice dobrým soupeřem, jenže s Jirkou spolu už několikrát ve Švédsku trénovali a dá se předpokládat, že by se ani jeden z nich do zápasu příliš nehrnul. Navíc Gustafsson teď zkouší štěstí v těžké váze, kde 25. července poměří síly s Fabriciem Werdumem a pravděpodobně by se mu nechtělo v dohledné době hubnout zpátky do polotíhy.

Dalším, kdo by přicházel v úvahu je šestka polotěžké váhy, Anthony Smith. Ten nedávno prohrál s nestárnoucím Gloverem Teixeirou, který mu v zápase zlomil očnici a dal mu pořádnou bídu. Jenže Smith už je „zadaný“ a má naplánovaný zápas s Alexandarem Rakicem, který se má uskutečnit 29. srpna. Pro Jiřího by ale Smith mohl být velice dobrým a hratelným soupeřem a třeba to v budoucnu vyjde.

Další na řadě je pětka polotíhy, Glover Teixeira. Ten, jak už bylo řečeno, má za sebou skvělý výkon, ve kterém porazil Anthonyho Smithe a pro Jirku by to byl zajímavý a zkušený soupeř. Jenže i Glover má už domluvené „rande“ s Thiagem Santosem, na 12. září.

Corey Anderson (id: 9430) zdroj: Profimedia

Dostáváme se tak ke Corey Andersonovi, tento mladý talent polotěžké váhy, v současné době na čtvrté pozici, je zatím volný a pro Jirku Procházku by mohl být ideálním soupeřem. Corey v únoru prohrál po rychlém KO z rukou Jana Blachowicze, které mu dal polský bojovník hned v prvním kole. Anderson je zdatný wrestler a má taky tvrdé údery, což nedávno pocítil Johnny Walker, který od Andersona dostal TKO minulý rok. Pro Jirku Procházku by ale Corey mohl být hratelný a kdyby Jirka vyhrál, titulová šance by už opravdu číhala za rohem.

Další jména v divizi jsou už docela nepravděpodobná. První tři místa polotěžké váhy okupují Dominick Reyes, Thiago Santos a Jan Blachowicz. Thiago Santos si to v září rozdá s Gloverem Teixeirou a díky rozepři, kterou má v současnosti s UFC Jon Jones kvůli svému finančnímu ohodnocení, se uvažuje, že by se spolu utkali Dominick Reyes a Jan Blachowicz o prozatímní titul polotěžké váhy. Navíc to podle tréninkových videí Jona Jonese vypadá, že se současný šampion chce podívat do těžké váhy a je možné, že polotěžkou divizi nechá nějaký čas bez dozoru.

Pokud by však Jirka nechtěl svoji cestu za titulem uspěchat, mohl by šáhnout i do nižších pater divize, po Nikitě Krylovovi nebo Mishovi Cirkunovovi.

Po Jirkově výkonu se také spousta fanoušků dožadovala zápasu s Johnnym Walkerem, který má podobný nečitelný styl a v oktagonu se mu daří, stejně jako Jirkovi, vytvořit chaos a těžit z něho. Zápas by to byl určitě zajímavý, ale pro Jirku by to v tuto chvíli byl krok zpět, protože Walker je po dvou porážkách v řadě na 13. místě a Jirka by tak výhrou nad ním nic moc nezískal.

Jako ideální soupeř se tak pro Jirku Procházku jeví Corey Anderson, který byl také fanoušky častokrát zmiňovaný jako ideální kandidát na další skalp pro českého borce. Tak doufejme, že nás "Denisa" nenechá dlouho čekat a jednání o dalším zápase půjdou bez problémů.

Zdroje:  wikipedia

Nejnovější články