Souboj jako vystřižený z Matrixu - Rafael Fiziev a Marc Diakiese si skvělými výkony vysloužili bonus za zápas večera

Souboj jako vystřižený z Matrixu - Rafael Fiziev a Marc Diakiese si skvělými výkony vysloužili bonus za zápas večera Rafael Fiziev zasahuje Marca Diakieseho do žeber tvrdým roundkickem. | zdroj: Profimedia

Rafael Fiziev ukázal co to znamená tvrdý striking a Marc Diakiese s ním dokázal držet tempo.

Souboj v lehké divizi mezi Rafaelem Fizievem a Marcem Diakiesem sliboval skvělou podívanou, což se také splnilo a oba borci do sebe šli naplno. Výsledkem byl zápas večera a ukázka elitního MMA strikingu.

Rodák z Kyrgystánu Rafael Fiziev je zkušeným bojovníkem, který než přešel do profi MMA, zápasil v combat sambu, kde získal kyrgyzský titul. Je taky velezkušeným kickboxerem, který ze 47 zápasů vyhrál 39, z toho 29 na KO. Také jeho MMA statistiky jsou velice působivé a vyhrát dokázal 8 z 9 zápasů.

Marc Diakiese je britský bojovník se skóre 14 vítězství a 4 porážek. Jeho striking je na skvělé úrovni a po třech prohrách v řadě se dokázal vrátit zpátky a vyhrál 2 zápasy za sebou. Teď ale narazil na tvrdého Rafaela Fizieva.

Oba borci jsou velice dobří postojáři, ale jak se ale záhy ukázalo, Fiziev byl na Diakieseho zkrátka moc silný. Fiziev začal Diakieseho kopat do žeber svými roundkicky, které připomínaly údery baseballovou pálkou a taky tak zněly, což se Diakieshimu určitě nelíbilo, ale všechny rány ustál a nijak to na sobě nedal znát.

Téměř celý zápas Fiziev svého soupeře tlačil a každý úder na něj střílel se stoprocentní silou. K tomu se ještě dokázal velice dobře Diakiesovým úderům vyhýbat a kontrovat. Občas to vypadalo, jako by Fiziev dokonce ovládl zákony Matrixu:

Diakiese měl ale také světlé momenty, především na konci třetího kola, kdy už byl Fiziev evidentně unavený, se snažil zvrátit výsledek zápasu a dařilo se mu trefovat kyrgyzského válečníka tvrdými direkty přímo na bradu. Jenže také Fiziev měl bradu z oceli a nic to s ním neudělalo.

Po skvělé bitvě o výsledku rozhodovali bodoví rozhodčí, kteří rozhodli jednomyslně ve prospěch Rafaela Fizieva.

Později ještě oba borci dostali zasloužený bonus za zápas večera a Rafael Fiziev z toho byl evidentně hodně nadšený:

Zdroje:  UFC , Sherdog

Nejnovější články