Jiří Procházka analyzoval vlastní souboj s Oezdemirem: „Zápas beru smrtelně vážně, ale občas to beru s nadhledem"

Jiří Procházka analyzoval vlastní souboj s Oezdemirem: „Zápas beru smrtelně vážně, ale občas to beru s nadhledem" Jiří Procházka trefuje Volkana Oezdemira | zdroj: Profimedia

Jiří „Denisa“ Procházka promluvil o tom, jak prožíval svůj zápas s Oezdemirem

Skvělý výkon Jiřího Procházky z minulého týdne, kdy brněnský bojovník knockoutoval svého soupeře, švýcarského Volkana Oezdemira, obletěl celou Českou republiku. Srdce nejednoho českého fanouška zajásalo a Jirka si získal spoustu nových fanoušků i za hranicemi naší vlasti.

Jirka uštědřil Oezdemirovi jeho první porážku na KO v kariéře a rozvířil vody ve světové MMA scéně. Vysloužil si bonus za výkon večera a jeho zajímavý a zábavný styl neunikl ani těm největším hvězdám jako je Stephen „Wonderboy“ Thompson nebo Daniel Cormier, kteří mu, pokud si bude krýt hlavu, věští v UFC hezkou budoucnost.

Hodně se diskutovalo, proč měl ruce tak nízko, že si nechránil obličej a proč si nechával dávat od Oezdemira v prvním kole tolik ran do obličeje. Fanoušci také spekulovali, proč si Jiří v prvním kole držel svoje ruce dole, skoro jako by si jednu ruku zranil.

Na zodpovězení těchto a jiných otázek udělal Jirka samostatné video, ve kterém analyzoval svůj debut v UFC:

 

Jaký soupeř Jiřího Procházku čeká dál, je těžké hodnotit. Svou výhrou proti Oezdemirovi se Jirka dostal na osmou příčku v polotěžké divizi a moc volných zápasníků nad ním v současnosti není. Výjimku tvoří Američan Corey Anderson, který je na čtvrté příčce a v únoru schytal tvrdé KO od Jana Blachowicze. Ten by mohl být pro Jirku velice zajímavým soupeřem a docela by zapadal do Jirkova plánu dostat se k titulové šanci během dalších tří až čtyř zápasů.

Dalším vhodným kandidátem by mohl být vítěz zápasu mezi Anthony Smithem a Aleksandarem Rakicem, který se uskuteční na konci sprna.

Zdroje:  Jiří Denisa Procházka - YouTube

Nejnovější články