Neporažený Chimaev si během 10 dnů připsal další výhru před limitem a zlomil tak rekord UFC

Neporažený Chimaev si během 10 dnů připsal další výhru před limitem a zlomil tak rekord UFC zdroj: Profimedia

Dvě výhry v UFC během 10 dnů? Švédský prospekt čečenského původu udělal krátký proces s irským talentem.

Khamzat Chimaev bojoval teprve před 10 dny proti Johnu Phillipsovi ve střední váze. Svého soupeře tehdy totálně přejel, když mu nedovolil ani jeden úder a celé první kolo jej válcoval na zemi a zasypával údery. Ve druhém kole pokračoval v úplně stejném rytmu, ale když uviděl příležitost na D’Arce choke, využil ji a svého soupeře uškrtil. Za svůj dominantní výstup si vysloužil bonus za výkon večera a hned po zápase si řekl o další nášup. A UFC miluje silné příběhy, a tak mu na poslední chvíli sehnalo soupeře na dnešní turnaj, Rhyse McKeeho. Zápas se oproti minulému týdnu konal ve welterové váze a Chimaev tak musel shodit 7 kg. To ale zvládl bez problémů a zápasu tak nic nebránilo.

Rhys McKee je vycházející hvězda irského MMA a se svým rekordem 10-2-1, kdy všechny svoje výhry dokázal udělat před limitem, je určitě vhodným kandidátem pro UFC.

Bohužel pro něj byl Chimaev stylově velice špatným soupeřem. Rhys je dobrým strikerem, který má pavoučí ruce a nohy, ale wrestling není jeho nejsilnější stránkou. Zato pro Chimaeva je to denní chleba a svou skvělou kontrolou a ground and poundem je často přirovnáván ke Khabibovi Nurmagomedovi. Co víc, v profi MMA nepoznal Chimaev porážku a všech 7 svých zápasů vyhrál před limitem.

Do zápasu šel Chimaev jako obrovský favorit a to také hned potvrdil.

Chimaev na nic nečekal – došel si pro McKeeho, chytil ho a doslova si ho odnesl ke svému rohu. Tam aplikoval „dagestánská pouta“ a začal ho zasypávat ránami. McKee byl statečný a odolával, ale Chimaev byl naprosto nelítostný. Uhnízdil se McKeemu na zádech a začal dávat pořádné rány za uši. Nakonec přešel do mountu a roztočil na McKeeho kulomet úderů. Na to McKee neměl žádnou odpověď a rozhodčí neměl jinou možnost než zápas ukončit.

Po zápase se ale oba objali a všechny rány byly zapomenuty. Rhys McKee asi doufal v lepší debut v UFC, ale bohužel pravděpodobně narazil na budoucího UFC šampiona a i přestože je to výborný bojovník, neměl proti Chimaevovi žádnou šanci.

Chimaev si tak připsal další výhru před limitem a zároveň vytvořil rekord v novodobé historii UFC, kdy vyhrál 2 zápasy během 10 dnů a oba ukončil před limitem

V pozápasovém rozhovoru Chimaev zopakoval, že chce bojovat co nejdříve, a že by si klidně dal další zápas za hodinu. Zároveň řekl, že mu na soupeři nezáleží, a že rozmlátí celou welterovou divizi. V podání jiného borce by to znělo jako smělé vychloubání, ale tak nějak se to mladému čečenskému Švédovi dá věřit.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články