Souboj dvou legend MMA mezi Nogueirou a Shogunem měl i napotřetí stejný výsledek

Souboj dvou legend MMA mezi Nogueirou a Shogunem měl i napotřetí stejný výsledek zdroj: Profimedia

Souboj dvou legend MMA mezi Nogueirou a Shogunem měl i napotřetí stejný výsledek

Zápas mezi Antoniem "Minotourem" Rogériem Nogueirou a Mauricio „Shogunem“ Ruou byl soubojem opravdových legend, které mají své místo v síni slávy. Tito dva zápasí už téměř 20 let a každý jejich zápas má pořádný náboj. Shogun vlétl do tehdejší PRIDE FC jako uragán a svým mimořádně tvrdým thajským boxem a taky skvělým grapplingem, začal demolovat tamní polotěžkou a střední divizi. Ve svých 23 letech získal vyhrál PRIDE Grand Prix a o pár let později získal i šampionský titul v UFC.

44 letý „Lil Nog“, jak se Nogueirovi přezdívá, protože je mladším dvojčetem svého bratra Rodriga, byl vždy o krůček za Shogunem. V PRIDU i v UFC vybojoval nespočet skvělých bitev, ale nikdy nedosáhl na titul.

Tito dva se už spolu dvakrát utkali. Jednou v PRIDE FC a jednou v UFC. V obou případech vyhrál Shogun po tvrdé a vyrovnané bitvě na body, přičemž druhý zápas vyhrál na split decision. Nebylo tedy pochyb, že Nogueira bude chtít pomstít své předchozí porážky.

A znovu jsme byli svědky skvělé bitvy. Shogun zaujal postavení ve středu oktagonu a začal Nogueiru pronásledovat po obvodu, přičemž mu rozdával své brutální lowkicky. Za ale Nogueira trefil Shoguna hodně dobrým levým direktem, role se obrátily, a byl to Nogueira, který začal Shoguna pronásledovat po obvodu oktagonu. Znovu Shoguna několikrát dobře trefil, ale ten jej na konci kola vzal na zem, kde už ale nestihl nic udělat.

Ve druhém kole začalo přitvrzovat a oba se do sebe pustili v divokých přestřelkách. Shogun se znovu pokusil o takedown, ale je to Nogueira, který jej vzal na zem, když Shogun ztratil při útoku rovnováhu. Na zemi mu ale neudělal moc škody a Shogun se po chvíli vrátil zase na nohy. Tam se odehrálo ještě pár dobrých přestřelek, než kolo skončí.

Do třetího kola šel Shogun už se zlomeným nosem a pořádně nateklým okem, ale pořád se snažil útočit. Nogueira si však držel svoje území a vracel mu tvrdé údery. Oba se vrhají do přestřelek a vůbec se nešetří. Na konci kola zahnal Shogun Nogueiru ke kleci a tam jej vzal na zem. Přešel do halfguardu a odtamtud se mu podařilo několikrát Nogueiru trefit.

Znovu nám oba předvedli úžasný a neskutečně vyrovnaný zápas a kdyby to rozhodčí viděli jako remízu, bylo by to možná dobré a spravedlivé zakončení jejich trilogie. Ale rozhodčí to viděli jinak a na split decision (už podruhé) vyhrál Mauricio „Shogun“ Rua.

Rogério Nogueira, pro kterého to byl poslední zápas jeho kariéry, byl z prohry očividně hodně zklamaný, ale nikdo mu neodpáře jeho legendární status, který si za celou svoji kariéru vydobyl.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články