Alexanderovi Gustafssonovi debut v těžké váze nevyšel. Fabricio Werdum jej utáhl na armbar v prvním kole

Alexanderovi Gustafssonovi debut v těžké váze nevyšel. Fabricio Werdum jej utáhl na armbar v prvním kole zdroj: Profimedia

Werdum znovu ukázal, že jakmile se zápas dostane na zem, je to on, kdo určuje pravidla hry.

Alexander Gustafsson pověsil minulý rok MMA rukavice na hřebík, ale zakrátko mu to nedalo a bývalý vyzyvatel v polotěžké váze se rozhodl rukavice oprášit a zkusit štěstí v těžké váze. UFC ho ale nehodlalo nijak šetřit a rovnou proti němu postavilo veterána a bývalého šampiona, Fabricia Werduma.

Werdum je především excelentní grappler a několikanásobný mistr světa v BJJ a ADCC, který když dostane svého soupeře na zem, je velice rychle po zápase. Za svoji kariéru ukončil submisemi 12 soupeřů, mezi nimi i takové legendy jako Fedora Emelianenka nebo Caina Velasqueze. Alex si toho byl určitě vědom a taky věděl, že pokud ho někde může porazit, bude to v postoji, kde může použít své rychlé a tvrdé ruce. To se mu ale nakonec nepovedlo a Werdum ho vtáhl jako žralok do své podmořské říše BJJ.

Gustafsson začal dvěma jaby, Werdum mu nadělil tvrdý lowkick. Chvilku se takto oťukávali, ale pak se Werdum potopil pro single leg takedown a chtěl vzít Alexe na zem. Gustafsson mu to ale hezky vysprawloval a přitom mu nadělil několik dobrých úderů. Jenže Werdum se nedal a nakonec Guse přece jen na zem dostal. A co hůř, dostal se Alexovi přímo do zad a Alex věděl, že je v maléru.

Snažil se ubránit škrcení, avšak Fabricio přešel na armbar. Chvíli sice dokázal Alex vzdorovat, ale nakonec se Werdumovi přece jen podařilo Alexovu ruku natáhnout a ten neměl na výběr a musel odplácat.

Werdumovi tímto zápasem skončil kontrakt s UFC a proslýchá se, že uvažuje o změně organizace. Očividně ale pořád i ve svých 42 letech má na to, aby se utkával s těmi nejlepšími a možná, že po této výhře to v UFC ještě zkusí.

Gustafsson si svůj debut v těžké váze určitě představoval jinak a byl z prohry dost zklamaný. Snad jej ale v těžké váze ještě uvidíme, protože jeho zápasy rozhodně nenudí a pořád má určitě co ukázat.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články